Hamas'ın Beyrut'taki ofisine düzenlenen saldırıda ölenler arasında Hamas lider yardımcısı Salih el Aruri'nin de bulunduğunu duyurdu.

Filistin Kızılayı, İsrail ordusunun Han Yunus karargâhına düzenlediği saldırıda en az beş yerinden edilmiş Filistinlinin öldüğünü söyledi.

İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'ya yönelik saldırıları devam ederken en az beş Filistinli öldürüldü.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda en az 22.185 kişi öldü, en az 57.000 kişi yaralandı.  7 Ekim'de İsrail'e düzenlenen saldırıda revize edilen ölü sayısı 1.139 oldu.

HAMAS'TAN İLK AÇIKLAMA

Hamas, İsrail’in insansız hava aracıyla Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlediği saldırıda yöneticilerinden Salih el-Aruri’nin öldürülmesinin ardından açıklama yaptı.

Açıklamada, "Siyonist işgalcilerin (İsrail), Filistin içinde ve dışında liderlerimize ve sembol isimlere yönelik gerçekleştirdiği korkakça suikastlar, halkımızın iradesini ve kararlılığını kırmayı başaramayacak, cesur direnişimizi engelleyemeyecek." ifadesi kullanıldı.

Hamas, İsrail'in suikast düzenleyerek, "Gazze'deki hedeflerine ulaşmaktaki başarısızlığını kanıtladığını" kaydetti.

SALİH EL ARURİ KİMDİR?

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri, 19 Ağustos 1966’da Ramallah’ta doğdu.

İzzeddin el-Kassam Tugaylarının kurulmasına katkıda bulunan El Aruri, 15 yıl İsrail hapishanelerinde kaldıktan sonra sınır dışı edildi ve Lübnan'da yaşamaya başladı.

Aliyev'in eski koruması Türkiye'de ölü bulundu Aliyev'in eski koruması Türkiye'de ölü bulundu

Salih El Aruri, Hamas'ın İsrail ile 11 Ekim 2011'de yaptığı, bir İsrail askeri karşılığında 1027 Filistinli esirin serbest bırakılması anlaşmasının müzakerecileri arasında yer alıyordu.

Editör: Selda Manduz