Hamas İran’ın başkenti Tahran'da düzenlenen suikast girişimi sonrası Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin hayatını kaybetmesinin ardından bildiri yayımladı.

Hamas’ın bildirisi şu şekilde:

Bismillahirrahmanirrahim

"Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma! "

İslami Direniş Hareketi-HAMAS, mücahit kardeş, siyasi büro başkanı İsmail Haniye'nin Siyonist düşmanın İran cumhurbaşkanının yemin törenine katılmak üzere bulunduğu Tahran'da konakladığı mekana yönelik cinayet dolu saldırısında şehit düşmesi dolayısı ile büyük Filistin milleti, Arap ve İslami ümmeti ve tüm dünya hürriyet yanlılarına baş sağlığı diliyoruz"

"Şüphesiz biz Allah'tan geldik ve o'na döneceğiz."

Öte yandan Hamas, Haniye için öldürüldüğü Tahran'da yarın cenaze töreni düzenleneceğini duyurdu.

Örgütün açıklamasına göre Haniye'nin naaşı sonrasında yıllardır sürgünde yaşadığı Katar'ın başkenti Doha'ya götürülecek. Hamas'ın siyasi lideri Doha'nın kuzeyinde toprağa verilecek.

Hamas, bu sabah İsrail'in düzenlediği suikastı "Mücahid kardeşimiz ve hareketin lideri İsmail Haniye, İran'ın yeni cumhurbaşkanının yemin törenine katıldıktan sonra Siyonistlerin haince baskını sonucu Tahran'daki ikametgahında şehit edilmiştir" diye duyurdu.

KASSAM TUGAYLARI: SAVAŞI YENİ BOYUTLARA TAŞIYACAK

Ardından Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın açıklamasında, İsrail'in Tahran'da Haniye'ye suikast düzenlemesinin "savaşı yeni boyutlara taşıyacağı ve büyük yankılar uyandıracağı" uyarısı yapıldı.

Sıla bebek için evde iki zanlıyla tatbikat yapıldı Sıla bebek için evde iki zanlıyla tatbikat yapıldı

"Haniye'ye gerçekleştirilen cani suikast, savaşı yeni boyutlara taşıyan ve tüm bölgede büyük yankıları olacak önemli ve tehlikeli bir olaydır" değerlendirmesi yapılan açıklamada, İsrail'in "saldırı ve suikast çemberini genişletme konusunda yanlış hesap yaptığı" dile getirildi.

Editör: Selda Manduz