Hamas'ın üst düzey yetkilisi Halil El Hayya, Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar'ın hayatını kaybettiğini doğruladı.

Sinvar'ın öldürülmesi sonrası Hamas'ın yeni lideri kim olacak? Sinvar'ın öldürülmesi sonrası Hamas'ın yeni lideri kim olacak?

İsrail ordusu, dün yaptığı açıklamada, Hamas lideri Sinvar'ın Gazze Şeridi'nin güneyinde öldüğünü açıklamıştı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Sinvar'ın 'çatışmada' öldüğünü belirten Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı ve baş müzakerecisi El Hayya, Hamas'ın Filistin halkının amaçlarını yerine getirene kadar yolunda devam edeceğini, Sinvar'ın ölümünün işgalciler üzerinde bir 'lanete' dönüşeceğini kaydetti. Sinvar'ın ölümünün sadece Hamas'ı güçlendireceğini belirten Hayya, İsrailli rehinelerin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırganlığı sona erene ve İsrail güçleri çekilene kadar geri dönemeyeceğini söyledi.

'MÜCADELE, FİLİSTİN DEVLETİ KURULANA KADAR DEVAM EDECEK'

Konuya ilişkin video görüntülü açıklama yapan Halil El Hayya, 'Sinvar'ın yılmadan öne çıktığını, ön saflarda çarpıştığını ve savaş pozisyonları arasında hareket ettiğini' belirtti. El Hayya, video mesajında, "Mücadele, tüm Filistin toprakları üzerinde başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti kurulana kadar devam edecek" ifadelerini kullandı.

Hamas'ın eski siyasi büro başkanı İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, o dönemde Gazze Şeridi'ndeki Hamas lideri olan Yahya Sinvar, Hamas'ın yeni Siyasi Büro Başkanı olmuştu.

Editör: Selda Manduz