Mersin sahilinde 16 Haziran tarihinde çalınan şarkı eşliğinde halay çektikleri ve slogan attıkları anlara dair videoyu sosyal medya hesaplarından paylaşmaları ardından hedef gösterilip gözaltına alınan 9 genç ifade verdi.

“Örgüt propagandası” iddiasıyla Mersin TEM Şube’de ifadeleri alınan gençler, suçlamaları kabul etmedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları, gençlerin hedef gösterilerek, getirildikleri araçta “Ölürüm Türkiyem” şarkısı çalınıp, bu duruma dair görüntülerin sosyal medyada paylaşıma sokulması ardından “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunacağı belirtildi.

Nihal Candan'dan Bahar Candan'a: Engin Polat çıktı sen de çıkacaksın Nihal Candan'dan Bahar Candan'a: Engin Polat çıktı sen de çıkacaksın

YERLİKAYA GENÇLERİ HEDEF HALİNE GETİRDİ

Öte yandan gençlerin dron eşliğinde özel tim ve TEM polisleri tarafından yapılan baskınla ters kelepçe ve başları eğilerek gözaltına alındıklarına dair görüntülerin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından sanal medya hesabında paylaşması sonrası ırkçı paylaşımlar da arttı. Gençleri sanal medya hesabından hedef gösteren ve sürekli olarak ırkçı grupları Kürt halkına saldırmaya teşvik eden "@XarriableFB" adlı twitter kullanıcısının paylaşımlarına rağmen hakkında herhangi bir işlem yapılmaması da dikkat çekti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Editör: Selda Manduz