Dünya

Haaretz: İsrail ordusu 48 saat içinde Gazze’ye girmeye başlayabilir

İsrail merkezli Haaretz gazetesi, İsrail ordusunun piyade güçlerinin önümüzdeki 48 saat içinde Gazze’ye gireceğinin tahmin edildiğini aktardı.

Abone Ol

İsrail'in Gazze saldırılarının 30. gününde İsrail ordusu Gazze ve çevresini havadan, karadan ve denizden kuşatmış durumda.

Haaretz gazetesinin haberine göre İsrailli yetkililer, piyade güçlerinin önümüzdeki 48 saat içinde şehre gireceğini tahmin ediyor.

El Cezire’nin haberinde ise İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari’nin sözlerine yer verildi. Hagari, İsrail kuvvetlerinin “Gazze şehrini kuşattığını” belirterek “Artık bir güney Gazze, bir de kuzey Gazze var” dedi. Hagari, askerlerin “kıyı şeridine ulaştığını ve onu tuttuğunu” ekledi. Hagari, “Şu anda yer altı ve yer üstü terör altyapısına yönelik yaygın saldırılar var” dedi.

İsrail bu gece Gazze’ye en şiddetli bombardımanlarından birini gerçekleştiriyor. Bir saatten az bir süre içinde bölgeye 100 saldırı düzenlendi.

Filistinli telekom şirketi Paltel de Gazze’de iletişim ve internet hizmetlerinin yeniden tamamen kesildiğini söyledi.

"KUZEYDE HÜCUMA GEÇMEYE HAZIRIZ"

Öte yandan İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Lübnan ile sınır hattı olan kuzeyde hücuma geçmeye hazır olduklarını bildirdi.

Halevi, İsrail'in kuzeyindeki bir tümeni ziyaretinde bölgedeki son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu ve "Kuzey'de hücuma geçmeye hazırız, bunun olabileceğini anlıyoruz" dedi.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana zaman zaman karşılıklı saldırılar yaşanıyor.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, cuma günü yaptığı konuşmada, "Lübnan cephesi olarak 8 Ekim'den bu yana savaşta olduklarını ve bununla yetinmeyeceklerini" söylemişti.

Kaynak: Evrensel