Politika

Gülten Kışanak:  29 Ekim’de Öcalan’ın sesini duyabiliriz

Gülten Kışanak katıldığı bir TV programında konuşurken cumhuriyetin ilanının yıldönümünde Öcalan'ın sesinin duyulabileceğini öne sürdü.

Abone Ol

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gülten Kışanak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’a yönelik açıklamalarının ardından çarpıcı bir değerlendirmede bulundu.

Kışanak, katıldığı bir programda Bahçeli'nin sözlerine göndermede bulunarak, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Abdullah Öcalan’ın sesini duyabiliriz" dedi.

Devlet Bahçeli, PKK lideri Öcalan’ın örgütü feshetmesi çağrısında bulunmuş, böyle bir adım atıldığı takdirde "umut hakkı" kapsamında yasal düzenlemelerin yapılabileceğini dile getirmişti. Bahçeli’nin bu sözleri, siyasi arenada ve kamuoyunda geniş yankı bulmuştu.

Gültan Kışanak ise Bahçeli’nin bu çıkışına karşılık olarak, "Cumhuriyet’in ilanının yıldönümünde Öcalan’ın sesinin duyulmasının mümkün olabileceğini" ifade ederek, tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'ye getirilirken he türlü hizmete hazırım diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini ilan etsin. Bu çağrımı anlamayanlar, saptırmaya çalışanlar oldu. Gelsin TBMM'de DEM sıralarına katılıp silah bıraktığını ilan etsin, terörün tamamen bittiğini örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayeti gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılmasının önü de ardına kadar açılsın. Her adımı atmaya kararlı, inançlıyız. Yeni yüzyıl yeni hayat temelinde bagajları boşaltalım ve milli hedefleri birlikte yakalayalım.

Kaynak: TELE 1