Süper Lig’in ikinci haftasında evinde Fenerbahçe'yle 2-2 berabere kalan Göztepe, sahaya giren Ali Koç'un saldırıya uğraması nedeniyle gündemde.

Konuya ilişkin açıklama yapan Göztepe Kulübü, olaylardan Ali Koç'u sorumlu tuttu. Koç'un tüm uyarılara rağmen sahaya izinsiz girdiği için saldırının yaşandığı belirtildi. Kulübün açıklaması şöyle:

“Dün stadımızda Fenerbahçe ile oynanan lig müsabakası sırasında, yalnızca akredite kişilerin girebileceği alanlara – CEO’muz Kerem Ertan’ın tüm uyarılarına rağmen – maç devam ederken ve taraftarlarımızı provoke edecek şekilde izinsiz giriş yapılması asla kabul edilemez.

Bu tür bir eylemin, Fenerbahçe’nin veya herhangi bir kulübün stadında gerçekleşmesi halinde doğuracağı olası sonuçları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Saha içinde yaşanan, futbolla ilgisi olmayan bu görüntüleri kesinlikle tasvip etmediğimizi belirtir; 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında açıkça suç teşkil eden bu eylemin sorumlularının gerekli cezayı almaları için tüm hukuki adımları atacağımızı ve konunun takipçisi olacağımızı spor kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

Türkiye Futbol Federasyonu ve Galatasaray da paylaştığı açıklamada Koç'u sahaya girdiği için eleştirmişti.

NE OLMUŞTU?

Gürsel Aksel Stadyumu'ndaki maçta Ali Koç, deplasman tribününe giremeyen taraftarlarına destek olmak için sahaya girdi.

Koç'a Göztepe tribünlerinden su şişeleri fırlatıldı ve bir kişi bu sırada Koç'u arkadan iterek düşürdü. Güvenlik görevlileri saldırganı sahadan çıkardı.

Fenerbahçe'den bugün yapılan açıklamada, bu kişinin gözaltına alınmadığını belirterek duruma tepki gösterildi.

Amedspor Yüksek İstişare Kurulu’ndan Deniz Naki’ye: Kulübün açıklayamayacağı hiçbir tasarrufu yoktur Amedspor Yüksek İstişare Kurulu’ndan Deniz Naki’ye: Kulübün açıklayamayacağı hiçbir tasarrufu yoktur

Kulüpten paylaşılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Yaşanan menfur saldırının ardından, yetkililerce ilgili kişinin spor şubede ifade vermek üzere alındığı belirtilmişse de şahsın maçın geri kalanını akreditasyon kartıyla takip etmeye devam ettiği, hakkında hiçbir işlem yapılmadığı öğrenilmiş, elini kolunu sallayarak ve kıyafetini değiştirmiş halde stadyumdan ayrıldığı da bir gazetecinin dikkati sayesinde kamuoyunun gözleri önüne serilmiştir."

Tepkilerin ardından Koç'a saldıran kişi gözaltına alındı. Göztepe'nin taraftardan sorumlu yöneticisi olduğu öğrenilen Fatih Özkan'a ev hapsi verildi.

Editör: Selda Manduz