Dünya

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından Türkiye'ye yardım çağrısı

Bakanlık sözcüsü, bölgedeki tek kanser hastanesi olan Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi için Ankara'dan yardım istedi.

Abone Ol

Gazze'de Hamas yönetimine bağlı sağlık bakanlığı, İsrail'in 7 Ekim'den beri aralıksız sürdürdüğü saldırılan Filistinlilerin sayısının 9 bin 227'ye yükseldiğini açıkladı. Bakanlık açıklamasında bu kişilerin 3 bin 826'sının çocuk olduğu belirtildi.

Son verileri açıklamak için basın toplantısı düzenleyen bakanlık sözcüsü Dr. Eşref el Kudra, Mısır-Gazze sınırındaki Refah Kapısı'ndan yaralıların çıkışının yetersiz kaldığını belirterek, "Sağlık durumu kritik olan en az 800 hastanın Gazze'den çıkarılması gerekiyor. Bu vakaları, hastane sisteminin çökmekte olduğu Gazze'de tedavi edemeyiz. Son birkaç günde çok sayıda ağır yaralı kişi öldü" dedi.

'TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI'NA, HÜKÜMETİNE VE HALKINA ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ'

Kudra, Gazze Şeridi'nde kanser hastalarının tedavi olabildiği tek devlet hastanesi olan Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nin yakıt sıkıntısı ve saldırılar nedeniyle hizmet vermeyi durdurması konusunda da Ankara'ya çağrıda bulundu. Sözcü, "Türkiye cumhurbaşkanına, hükümetine ve halkına, Gazze'de kanser hastalarını tedavi eden tek hastanenin korunması için çağrıda bulunuyoruz. Hastane, yakıt sıkıntısı nedeniyle hizmet vermeyi tamamen kesti. Sadece Türk hastanesinin hizmet dışı kalması nedeniyle yaklaşık 12 kanser hastası öldü" dedi.

1200 çocuğun Gazze'de hâlâ enkaz altında olduğunu, 136 sağlık çalışanının öldürüldüğünü söyleyen Kudra, 25 ambulansın tamamen kullanılamaz hale geldiğini ve 126 hastane ile 50 tıp merkezinin hedef alındığını belirtti.