Gazze Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Münir El Barş, İsrail'in hastane çevresine sürekli bombardımanı nedeniyle gömmenin imkansız hale gelmesinin ardından cumartesi günü Şifa sağlık kompleksinde 100 kişiyi gömmek için toplu mezar kazılacağını söyledi.

El Barş; "Hastanede son nefeslerini veren ölüleri gömemeyiz. Eğer hayatta kalırsak, Şifa'da toplu mezar kazarak şu anda hastanede yatan 100 cesedi gömmek istiyoruz" dedi.

El-Barş, "hastane çevresinde son üç gece boyunca bombardımanın yoğun ve sürekli olduğunu ve işgal kuvvetlerinin komplekse girmeye hazırlık amacıyla neredeyse her dakika hava saldırısı düzenlediğini" söyledi.

Ayrıca " İsrail ordusunun bombardımanı ambulansların komplekse giriş ve çıkışını engelledi ve tesiste kalanlar içeride mahsur kaldı" dedi .

Médecins Sans Frontières (Sınır Tanımayan Doktorlar), Gazze'deki El Şifa Hastanesi'ndeki personeliyle iletişimin kesildiğini bildirdi ve buradaki hastaların ve sağlık personelinin güvenliğinden duyduğu endişeyi dile getirdi.

Sağlık yetkilisi, "El Şifa Hastanesi yoğun saldırılara maruz kaldı ve hastalar hâlâ içeride, bazıları hareket edemiyor" dedi.

Solingen'de bıçaklı saldırı: Zanlı teslim oldu Solingen'de bıçaklı saldırı: Zanlı teslim oldu

Editör: Selda Manduz