MİT’in Cumhurbaşkanlığı’na sunduğu ‘yargı raporu’nda neler var?” başlıklı yazısı gerekçe gösterilerek tutuklanan gazeteci Tolga Şardan tahliye edildi.

Hakimlik ayrıca Şardan hakkında yurt dışına çıkış yasağı verdi.

Tahliye sonrası Silivri Cezaevi'nden çıkan Şardan'ı avukatları ve T24 ekibi karşıladı.

ABD ile anlaşmaya varan Assange, hapisten çıktı ABD ile anlaşmaya varan Assange, hapisten çıktı

Şardan, tahliyesinin ardından yaptığı ilk açıklamada şunları söyledi:

"Sadece gazetecilik yaptım, halkı bilgilendirmeye çalıştım. Yazdıklarımın da arkasındayım. Önümüzdeki günlerde sürecin nasıl işleyeceğini hep birlikte göreceğiz."

NE OLMUŞTU?

Şardan’ın avukatları Turgut Kazan, Aslı Kazan ve Serdar Laçin tarafından İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne itiraz dilekçesi verilmiş ve Şardan’ın 1 Kasım’da tamamen haksız, yasaya/hukuka aykırı ve keyfi şekilde tutuklandığı kaydetmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın resen başlattığı soruşturma kapsamında, Gazeteci Tolga Şardan, T24'te yayınlanan, ''MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" başlıklı yazısı nedeniyle "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 Kasım 2023 tarihinde Ankara’da gözaltına alınmış, SEGBİS aracılığıyla sorgusu yapılmış ve İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanmıştı. Şardan’ın, haber verilmeden Silivri Cezaevi’ne götürüldüğü de ortaya çıkmıştı.

'ADLİ KONTROL YETERLİ'

Gazeteci Tolga Şardan, 5 gün önce İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklamıştı. Bugün ise tahliye kararını yine aynı mahkeme verdi. Mahkeme tahliye gerekçesini "Adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasının yeterli olacağı anlaşılması" olarak açıkladı.

Editör: Selda Manduz