Basın Özgürlüğü

Gazeteci Seyhan Avşar adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi

Gazeteci Seyhan Avşar, bugün verdiği ifade sonrası adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Abone Ol

Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek haberinin ardından cuma günü ifadeye çağırılan gazeteci Seyhan Avşar bugün verdiği ifade sonrası adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Seyhan Avşar Halktv.com.tr'de uyuşturucu ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan ve 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 'felçli' lakaplı uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya'nın o dönem cezaevlerinden sorumlu Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek ile temasa geçmek istediğini ve Gürlek'in gelişmeleri takip eden narkotik daire başkanlığı tarafından uyarıldığını yazmıştı.

Haberde Urfi Çetinkaya’nın adamları tarafından, Adli Tıp Kurumu’ndan Çetinkaya’nın sağlık durumunun cezaevinde kalmaya uygun olmadığına dair rapor hazırlanması için 5 milyon dolar teklif ettiği iddia edildi. İstihbarata takılan bu bilgi Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na bildirilmeden önce Akın Gürlek ve Adli Tıp Kurumu başkanına iletilerek operasyonun önü kesildi.

Haberin yayınlanmasından saatler sonra İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli kararı gelmiş, ancak Halk TV'nin ulaştığı başsavcılık kaynakları, belgenin sahte olduğunu belirtmişti. Söz konusu kararda sahte avukat ve hakim ismi kullanıldığı, hatta sahte dosya numarası oluşturulduğu ortaya çıkmıştı.

Seyhan Avşar 5 Ocak'ta evine gelen polisler tarafından ifadeye çağrıldığını duyurmuştu.