Gazeteci Mehmet Kızmaz, Maraş merkezli 6 Şubat depremleri ve seçim sürecinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Kızmaz, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Hasankeyf ilçesinde gözaltına alındı.

MA'nın haberine göre Kızmaz'a sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlaması yöneltildi.

Gözaltına alınan Kızmaz, Batman Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor.

Kızmaz, suçlama konusu yapılan paylaşımlarda, deprem sürecinde yardımların günlerce depremzedelere ulaşmadığını, insanların günlerce enkaz altında kaldığını, enkaz altındakilerin hipotermiden yaşamını yitirdiğini hatırlatmış ve seçim sonuçlarını bu açıdan değerlendirmişti.

ABD ile anlaşmaya varan Assange, hapisten çıktı ABD ile anlaşmaya varan Assange, hapisten çıktı

Bir diğer paylaşımında ise “Şırnak merkez, Cizre ilçeleri başta olmak üzere Nusaybin dahil bölgede, seçim gecesi Kılıçdaroğlu'nun büyük fark attığı kesinleştiktiği andan beri tam 3 gündür polis, halkı cezalandırıyor. Zırhlı araçlardan, karakollardan şehir merkezinde hedef gözetmeksizin kimi zaman boş sokaklara kimi zamanda direk evlere gaz bombaları atılıyor… Uzun namlulu ağır silahlarla, havaya dakikalarca yüzlerce kurşun yağdırıyor. 3 gecedir bu şekilde… İkinci tur için gözdağı veriyorlar. Ama nafile bu halk her şeye rağmen sandıkta Piro'ya en yüksek oyu çıkaracak. Ama kamuoyunun da buna sessiz kalması anlaşılabilir değil" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Selda Manduz