17 Ağustos 1989 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Farah Zeynep Abdullah, Türk sinemasının yükselen yıldızlarından biri olarak gösteriliyor.

Babası Arap kökenli, annesi ise Boşnak kökenli olan Abdullah, daha çocuk yaşlarda tiyatro ve müziğe karşı bir ilgi duymaya başladı.

Gibi dizisi 6. sezon ne zaman yayımlanacak? Gibi dizisi 6. sezon ne zaman yayımlanacak?

Abdullah, lise eğitimini İstanbul Saint Michel Fransız Lisesi'nde tamamladıktan sonra, babasının işi gereği İngiltere'ye taşındı. Buradaki lise eğitimini tamamladıktan sonra, Kent Üniversitesi'nde Fransızca-Drama bölümünde okumaya başladı.

Oyunculuk kariyerine henüz üniversitedeyken başlayan Abdullah, 2011 yılında Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizide Aylin karakterini canlandırarak büyük bir çıkış yakaladı. Dizinin ikinci sezonunun sonunda diziden ayrılan Abdullah, bu süre zarfında üniversite eğitimini dondurdu.

2014 yılında Kurt Seyit ve Şura adlı dizide başrol oynayan Abdullah, bu diziyle de büyük beğeni topladı. Aynı yıl Çağan Irmak'ın Unutursam Fısılda filminde Hümeyra'nın da oynadığı Hatice karakterinin gençliğini canlandıran Abdullah, bu rolüyle de Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandı.

2016 yılında Yılmaz Erdoğan'ın Ekşi Elmalar filmine başrollerden birini canlandıran Abdullah, bu filmle de 46. Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne aday gösterildi.

Abdullah, son olarak 2022 yılında Bergen adlı filmde Bergen rolünü canlandırarak büyük bir başarı elde etti. Film, 10 milyondan fazla izleyiciye ulaşarak Türkiye'nin en çok izlenen filmlerinden biri oldu. Abdullah, bu rolüyle de 58. Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandı.

Farah Zeynep Abdullah, başarılı oyunculuk kariyeri ve güzelliğiyle Türk sinemasının en önemli yıldızlarından biri olarak gösteriliyor.

Editör: Selda Manduz