AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize toplu açılış töreninde konuşuyor.

Erdoğan açıklamasında, "Milletimize bir söz vermiştik. Artık bu ülkede hiçbir şey eskisi gibi olmayacak demiştik. Aradan geçen 21 yılın ardından artık bu ülkede hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını görmenin kıvancı içerisindeyiz. 5-10 sene önce buralar neydi? Şu anda ne olduğunu görüyorsunuz değil mi?" ifadelerini kullandı.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Erdoğan, "Filistinli kardeşlerimizin İsrail zulmünden kurtarılması, Gazze'de dünyanın gözleri önünde işlenen katliamların durdurulması da bizim boynumuzun borcudur" dedi.

"Bu ahlaksız, vicdansız, alçakça katliamı yapanları destekleyenlerin yüzlerine suçlarını haykırmak tarihe karşı sorumluluğumuzun bir gereğidir" diyen Erdoğan, "Gazze’deki kardeşlerimizi asla sahipsiz, çaresiz ve tek başlarına bırakmıyoruz, bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

CHP'DEKİ GENEL BAŞKAN DEĞİŞİMİ

Santa Maria Kilisesi saldırısında silah temin eden kişi yakalandı Santa Maria Kilisesi saldırısında silah temin eden kişi yakalandı

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'ndan Özgür Özel'in Kemal Kılıçdaroğlu'nu geride bırakarak genel başkan seçilmesine ilişkin konuşan Erdoğan, "Bay bay Kemal kime bay bay dedi? Edirne'deki teröristbaşı Demirtaş'a bay bay dedi, Kavala'ya bay bay dedi? Peki o kime selam verdi. O da aynı şekilde Selahattin Demirtaş'a selam verdi, Kavala'ya selam verdi. Al birini vur ötekine. Bunlar terör örgütleriyle omuz omuza yürüdüler" diye konuştu.

Erdoğan, şunları söyledi: "12-13 seçim kaybettin. Onlarla beraberdin. Kazanan, sen de onlarla beraberdin. Yerel seçimlere Rize olarak, ilçelerimizle beraber hazır mıyız?"

Editör: Selda Manduz