Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediyelerin SGK borçları üzerinden başlayan tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, "SGK'ya en fazla borcu olan ilk 5 belediye CHP'li. Toplam 96 milyar liralık borcun 65,1 milyar lirası yani yüzde 68'i CHP'li belediye ve iştiraklerine ait. Borcu en fazla olan belediyeler, CHP'nin sürekli kazandığı belediyeler" dedi.

Erdoğan, "Bakanlığımız siyasi parti ayrımı gözetmeden bildirimleri göndermeye başladı. Sonra da gerekli adımlar atılacak ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da hedef alan Erdoğan, "Belediye başkanları, Kılıçdaroğlu'nun kötü mirasını aynen sürdürüyor. Dans gösterisine, vals gösterisine gelince para var. Gazetecilere Roma turu yaptırırken para var. Ancak SGK'ya borç ödemeye gelince, yetimin, emekçinin hakkını ödemeye gelince para yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çarşamba günü partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, SGK'ya borcu olan belediyelerden tahsilata başlanacağını duyurmuştu. Muhalefet ise belediyelerin borçlarının AKP döneminden kaldığını belirterek, belediyelerin genel borç durumlarını açıkladı. CHP lideri Özgür Özel, AKP hükümetinin bu hamlesiyle belediyelere mali darbe girişimi yapmaya çalıştığını söyledi.

Memleketi Rize'de Valilik Tören alanında "Ayder Yaylası Koruma ve Yenileme Projesi, İl Geneli Kentsel Dönüşüm ve Afet Konutları Anahtar Teslimi ve Toplu Açılış Töreni"nde konuşan Erdoğan, belediyelerin borçlarıyla ilgili tartışmalara değindi.

"BORÇLARIN ÜSTÜNE YATMAK İÇİN ABUK SABUK ŞEYLER YAPIYORLAR"

Erdoğan, şunları söyledi:

“Bahanelere sarılmadan, bölgesel sıkıntılara aldırmadan Türkiye Yüzyılı inşası için mücadele ediyoruz. Muhalefet ise iş yapmak yerine mazeret üretiyor. Bunlar borçlarının üstüne yatmak için abuk sabuk şeyler yapıyorlar.

Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran'la ilgili 'kan' iddiası: 'Devlet istiyor, gizli' Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran'la ilgili 'kan' iddiası: 'Devlet istiyor, gizli'

Özgür Özel, her açıklamasıyla kendini gülünç duruma düşürüyor. Neymiş çöpleri elleriyle toplayacakmış. CHP belediyeleri zaten çöp toplamıyor. Kamyonlarla toplamadığınız çöpleri ellerinizle mi toplayacaksınız?

"SGK'YA EN FAZLA CHP'Lİ BELEDİYELERİN BORCU VAR"

SGK'ya en fazla borcu olan ilk 5 belediye CHP'li. Toplam 96 milyar liralık borcun 65,1 milyar lirası yani yüzde 68'i CHP'li belediye ve iştiraklerine ait.

"GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ"

Borçlarının hatırlatılması CHP'yi ciddi manada tedirgin etti. Öyle ki dengeleri bozuldu, muvazeneleri kaydı, motor su kaynattı.

Bakanlığımız siyasi parti ayrımı gözetmeden bildirimleri göndermeye başladı. Sonra da gerekli adımlar atılacak. Biz bu süreci siyasi çekişmelere kurban etmek istemiyoruz.

Sayın CHP Genel Başkanı'na tavsiyem; dersine iyi çalışması, enerjisini milletin hakkını ödemek için kullanmasıdır. Türkiye için, emeklilerimiz için en doğru yol budur. Biz milletin hakkını ve hukukunu korumanın derdindeyiz.

İBB'NİN ROMA GEZİSİ

İstanbul’da yapılacak 2027 Avrupa Oyunları’nın imza törenine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’den 37 gazeteci götürmesine Erdoğan tepki göstermiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da “İlk defa belediyenin kendi bütçesi ile gazetecileri getirdiğimiz bir organizasyon yaptık. Bunun yadırganacak bir tarafı yok” yanıtını vermişti.

Editör: Selda Manduz