Politika

Erdoğan: 15 Temmuz ihanetini en az hasarla atlattık

Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimini "olabilecek en az hasarla atlattıkların" söyledi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu'nda Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'ne katıldı.

Erdoğan, buradaki konuşmada 15 Temmuz darbe girişimine değindi:

"15 Temmuz ihaneti gibi bir devletin başına gelebilecek en büyük felaketi, olabilecek en az hasarla atlattık. FETÖ'cü hainlerin açtığı tahribatı kısa sürede telafi ettik. Ordumuzun personel, eğitim, teçhizat, imkan ve yetenekler bakımından da eksiklerini giderdik. Harp okullarımızı, meslek yüksek okullarımızı, Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde çok daha kaliteli, etkin şekilde yeniden kurduk. Ordumuza yük olan, gereksiz tartışmalara konu olan sıkıntılı durumlara son verdik. Sadece devletinden ve onun meşru yöneticilerinden emir alan bir TSK'ya sahip olduk."

'GAZZE'Yİ GAZAİANTEP'TEN KİM KOPARTABİLİR?'

"Tarihimiz boyunca devlet komutan, millet de asker olmuştur. Her Türk asker doğar" diyen Erdoğan, konuşmasını özetle şöyle sürdürdü:

"TSK'mız, ülkemizin bağımsızlığının, milli birlik ve beraberliğimizin güvencesidir. Ordumuz ayrıca onurla taşıdığı ay yıldızlı bayrakla, dünyanın dört bir yanındaki mazlumlar için de bir umut kaynağıdır.

Can Azerbaycan'la nasıl birsek, berabersek Türk cumhuriyetlerindeki tüm kardeşlerimizle kalplerimiz aynı atmaktadır. Kudüs'e biz sırtımızı nasıl dönebiliriz. Gazi Mustafa Kemal'in mücadele ettiği Filistin topraklarına biz gözlerimizi nasıl kapatabiliriz. İsrail'in 11 aydır soykırım uyguladığı Filistinli kardeşlerimizin feryatlarına kulaklarımızı nasıl tıkarız. İstanbul'la Kudüs'ü kim ayırabilir? Gazze'yi Gaziantep'ten kim kopartabilir? Her kim ki 'Bize ne Filistin'den, Gazze'den, Kudüs'ten' diyorsa bu milletin tarihini bilmiyor demektir. Gazi niçin Bingazi'deydi? Bingazi'ye niye gitmişti? İşte hepsi bu vatan aşkıyla devam eden bir ruhun adımıydı. Gazi Mustafa Kemal'in ayak izinin olduğu topraklara bakmak bile mücadelemizi anlamak için yeterlidir. Kahraman ordumuzun şerefli birer subayı olarak devletimize sadakatle hizmet ederken sizlerin de bu hassasiyetle hareket edeceğine inanıyorum."