Politika

Erbakan'dan AKP'ye: Belediye başkanlarına siyasi şantaj affedilmeyecek

AKP ile 14 Mayıs seçimlerinde kendisini destekleyen Yeniden Refah Partisi (YRP) arasında yerel seçimlerde su yüzüne çıkan çatlak derinleşiyor.

Abone Ol

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yerel seçimlerde partisinden belediye başkanı seçilen bir dizi ismin AKP'ye geçeceği iddialarına sert tepki gösterdi.

Erbakan, yazılı bir açıklama yaparak AKP'yi 'siyasi şantaj'la suçladı, "Milletimizin 31 Mart’ta ortaya koyduğu iradeyi hiçe saymak, ne siyasi ne de ahlaki bakımdan uygun bir davranış değildir" dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye'nin ikinci partisi konumuna gerileyen AKP'nin Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yarınki kuruluş yıl dönümü etkinliğinde "ikisi vekil, 15'i belediye başkanı olmak üzere 17 siyasetçinin partilerine katılacağını" söylemişti. Bu kişiler arasında Yeniden Refah'tan seçime girerek Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Kasım Gülpınar ve Erzurum'un merkez Aziziye ilçesinde, Yeniden Refah Partisi'nden belediye başkanı seçilen Emrullah Akpunar'ın olduğu ileri sürülmüştü.

'KENDİ SAFLARINA GEÇERLERSE İMKAN VERECEKLERİNİ İMA EDİYORLAR'

Erbakan ise AKP'nin yarınki kuruluş yıl dönümü öncesinde yaptığı yazılı açıklamada, "31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Milletimizin hür iradesiyle Yeniden Refah Partimiz’den seçilen Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti iktidarının siyasi şantaj yöntemleriyle karşı karşıya kalmaktadırlar" dedi.

AKP'yi, kendisinden olmayan belediyelerin hizmet etmesini engellemekle suçlayan Erbakan, "İktidar gücünü elinde bulunduranlar Yeniden Refah Partimiz’den seçilen Belediye başkanlarımıza, kamu gücünü kullanarak hizmet yaptırmayacaklarını göstererek; hizmetlerin yapılması için gerekli imkanları, belediye başkanlarımızın partimizden istifa ederek, kendi saflarına geçmesi karşılığında vereceklerini ima ve ifade etmektedirler" ifadelerini kullandı.

'NE SİYASETE NE AHLAKA UYAR'

Erbakan, sözlerine şöyle devam etti:

"Yeniden Refah Partili belediye başkanlarımızın faaliyetlerini engelleyerek onları hizmet edemez hale getirmek, siyasi şantajla başkanlarımızı Ak Parti’ye transfer etmeye çalışarak milletimizin 31 Mart’ta ortaya koyduğu iradeyi hiçe saymak, ne siyasi ne de ahlaki bakımdan uygun bir davranış değildir.

'MİLLETİMİZ AFFETMEYECEK'

Bu noktada milletin tercihini, iradesini yok sayarak, şahsi ikbal, menfaat ve konforları uğruna saf değiştirenleri de milletimiz elbette ki affetmeyecektir.

Bu gibi siyasi operasyonlar, milletimizin büyük teveccühüne mazhar olan, her ay üye kayıt rekorları kırarak emin adımlarla hedefe doğru ilerleyen, Türkiye’nin en hızlı büyüyen siyasi partisi Yeniden Refah Partimiz’in yükselişini asla durduramayacaktır."