Emek Partisi (EMEP) asker ölümleriyle ilgili açıklama yaptı.

EMEP, yaşanan asker ölümlerine ilişkin, “İktidara bu ülkenin Türk, Kürt her milliyetten işçi ve emekçileri olarak ‘dur’ diyelim. Ölümleri durdurmak, barış içinde eşit koşullarda yaşayacağımız demokratik bir geleceği kurmak için hep birlikte mücadele edelim” çağrısı yaptı.

“Artık yeter” denilen EMEP açıklamasında daha önce yaşanan asker ölümleri de hatırlatılarak, toplumun tepkisini yatıştırrmaya yönelik yapılan açıklamalara dikkat çekildi. Sorunun savaş ve şiddet politikaları ile çözülemeyeceği gerçeğinin üzerinin örtülmeye çalışıldığına dikkat çekilen açıklamada, güvenlikçi politikaların çözümsüzlüğü derinleştirmekten ve daha fazla ölümden başka bir şey getirmeyeceğine vurgu yapıldı. Son yaşanan çatışmada depremzede bir ailenin çocuğunun öldüğü hatırlatılan açıklamada, “Çok açık ki çatışmalarda Türk ve Kürt emekçilerin çocukları yaşamını kaybediyor. Bu kabul edilemez!” denildi.

‘BU ASKERLER HANGİ ÇIKARLAR İÇİN ÖLÜME GÖNDERİLİYOR?’

Açıklamada, iktidara şu sorular yöneltildi:

“Daha 7-8 yıl öncesine kadar cumhuriyet döneminde Kürtlere karşı yapılan katliamlardan yaşlı gözlerle söz edip Kürt sorununun şiddetle çözülemeyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün neden sorunun barışçıl-demokratik çözümünden söz edenleri "terör destekçisi" ilan edip hedef gösteriyor? Bu askerler hangi çıkarlar için ölüme gönderiliyor? Yoksulların kanı üzerinden sürdürülen bu politika, Türkiye halkının mı, yoksa Erdoğan iktidarı ve kader birliği yaptığı tekellerin çıkarlarını mı korumayı amaçlıyor?” Tek adam yönetiminin silah, enerji, inşaat tekellerinin çıkarları başta olmak üzere, kendi bekası için, Anayasa kararları dahil her şeyi askıya alarak sürdürdüğü antidemokratik uygulamalarının sonuçlarından birinin de Kürt sorununda şiddet ve çatışmada ısrar etmek olduğu belirtilen açıklamada, “Savaş ve şiddet politikalarını sürdüren, kader birliği yaptığı bir avuç zenginin kârlarını arttırması için sınır ötesinde üsler kuran iktidara bu ülkenin Türk, Kürt her milliyetten işçi ve emekçileri olarak ‘dur’ diyelim. Ölümleri durdurmak, barış içinde eşit koşullarda yaşayacağımız demokratik bir geleceği kurmak için hep birlikte mücadele edelim” ifadelerine yer verildi.

Erdoğan'dan 'Narin cinayeti' çıkışı: Siyasi hesaba müsaade etmeyeceğiz Erdoğan'dan 'Narin cinayeti' çıkışı: Siyasi hesaba müsaade etmeyeceğiz

Kaynak: Evrensel

Editör: Selda Manduz