Emek Partisi (EMEP), CHP’nin “Sahip çıkacağız” başlığıyla 14 Ocak’ta Ankara Tandoğan’da yapılacak mitingin davetine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, katılanlardan CHP’nin bayrak ve dövizleri dışında bir şeyle gelmemeleri isteğinin gözden geçirilmesi çağrısında bulunuldu.

"EYLEMDE BİRLİK, PROPAGANDADA SERBESTLİK"

CHP bayrakları dışında bir döviz, flama, bayrak istenmediği, katılımcıların kürsüden anons edileceği belirtilen açıklamada, “Erdoğan’ın tek adam yönetimi, hepimizin ortak tespitinde saptandığı gibi bilerek, kasten Anayasa hükümlerine, mahkeme kararlarına uymayarak; keyfi, hukuk kurallarından uzak, temel hak ve özgürlükleri tanımayan bir rejimle ülkeyi yönetmek istemektedir. Bunun adı faşizmin Anayasa’sını topluma dayatmaktır. Bu gidişatı durdurmak siyasi parti, sendika, emek örgütlerinin ortak, birleşmiş, ısrarlı, sonuç alıcı bir mücadele dinamizmini oluşturması ile mümkündür. Bu ortak tutum, yan yana geliş ‘eylemde birlik, propagandada serbestlik’ gerektirir, içerir” denildi.

Santa Maria Kilisesi saldırısında silah temin eden kişi yakalandı Santa Maria Kilisesi saldırısında silah temin eden kişi yakalandı

Ancak CHP mitingi olarak kamuoyuna duyurulan bu davetin ‘toplumsal muhalefeti güçlendirici’ olmaktan uzak; katılımcıların kendi güç ve renklerini, söylemlerini göstermeyi engelleyici; yasakçı bir politikayı öngördüğü ifade edilen açıklamada, "Partimiz özgürlüklere, demokratik haklara, ülke geleceğine sahip çıkmada önem verdiği bu mitinge katılmayı arzu eder ve hazırlanırken, bu katılış biçimini kabul etmemekte, CHP’yi bu kararını gözden geçirmeye davet etmektedir” denildi.

Kaynak: Evrensel

Editör: Selda Manduz