Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, İsrail’e günde 7 geminin kalktığı Türkiye limanlarında çalışan işçilere seslendi.

Bazı ülkelerde işçilerin sevkiyatları engellemeye çalıştığına dikkat çeken Bayhan, Türkiye’deki liman işçilerine "Siz de sevkiyatları durdurun" çağrısı yaptı.

Gazze’ye saldırıların başladığı ilk günden beri Türkiye limanlarından İsrail’e en az 300 gemi kalktığına dikkat çeken Bayhan, “Petrol, çimento, demir çelik götürdüler İsrail’e. Filistinli çocuklara ise ölüm götürdüler. Bu işi yapanlar kim? Bakıyorsunuz; Eren Holding ve Kalkavanlar başı çekiyor. Bunların gemilerini tek adam iktidarı yürütüyor Şimdi Mecliste boykot kararı aldığınız Coca Cola’ya teşvik veren de siz değil misiniz? Sefası bize cefası İsrail'e politikasının üstünü hamasetle örmetezsiniz” dedi.

İktidarın İsrail’in Siyonist burjuvazisiyle zenginleşip yandaş sermayeyi büyütürken; işçi sınıfının Filistin halkıyla gerçek dayanışmayı öğrettiğini vurgulayan Bayhan, şöyle devam etti:

“Cenova, Melbourne ve Barselona’da liman işçileri, İsrail için silah taşımayı reddederek sevkiyatları durdurdular. İsrail’e günde 7 geminin kalktığı Türkiye limanlarında çalışan işçi kardeşlerimize sesleniyoruz. Siz de sevkiyatları durdurun. Emperyalistlere ve Siyonistlere geçit vermeyin! Filistin halkı ile enternasyonal dayanışmayı hep birlikte büyütelim.”

Dört kentte ev baskınları: 19 kişi gözaltına alındı Dört kentte ev baskınları: 19 kişi gözaltına alındı

Kaynak: Evrensel

Editör: Selda Manduz