Sıla bebek için evde iki zanlıyla tatbikat yapıldı Sıla bebek için evde iki zanlıyla tatbikat yapıldı

Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, 3 işçinin yanarak hayatını kaybettiği Sultanbeyli'ye giderken "terör örgütü" propagandası iddiasıyla ifadesi alınmak üzere karakola ardından adliyeye götürüldü. 2015’te sosyal medya hesabından yaptığı bir haber paylaşımı nedeniyle ifadesi için gözaltına alınan Barbaros, savcılıkta ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

3 işçinin konteynerde yanarak hayatını kaybettiği Sultanbeyli'ye EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan ile birlikte açıklama yapmak üzere giden İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros gişelerde çevrildi. Hakkında "mevcutlu yakalama" kararı olduğu belirtilen Barbaros, Sancaktepe İlçe Jandarma Karakoluna ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine götürüldü.

SAVCILIKTA İFADE VERDİ

Cumhuriyet Başsavcılığında ifadesi alınan Barbaros, 2015 yılında eski adıyla Twitter yeni adıyla X sosyal medya hesabından gazetemizde yer alan "Dersim’de ölen gerilla ile Siirt’te ölen asker, kardeşten de öteymiş" haber paylaşımı soruldu.

Barbaros, paylaşımın kendisine ait olduğunu ifade ederek, "Bu haberle ilgili olarak bildiğim kadarıyla bir soruşturma da yoktur, paylaşımda herhangi bir şiddet çağrısı bulunmamaktadır. Aksine savaş karşıtı ve barış yanlısı haberdir. Ben siyasi bir partinin il başkanıyım, demokratik haklar ve barış yanlısı çağrılarda bulunmaktayım, herhangi bir örgütün propagandasını yapmak kastıyla hareket etmedim” ifadelerini kullandı.

Barbaros’un Avukatı Mustafa Söğütlü, Evrensel gazetesinde çıkan bir haber olduğunu hatırlatarak, "Habere ilişkin herhangi bir soruşturma ya da kovuşturma olmamıştır” dedi. Basın kanununa göre soruşturma yapma süresinin de geçtiğine dikkat çeken Söğütlü, söz konusu haberde suç unsuru olmadığına vurgu yaparak, müvekkilin serbest bırakılmasını ve takipsizlik kararı verilmesini talep etti.

Sema Barbaros ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Kaynak: Evrensel

Editör: Selda Manduz