Politika

'Emek ve Özgürlük İttifakı'nını büyütülmesi kararı alındı

DEM Parti'nin de içerisinde yer aldığı 'Emek ve Özgürlük İttifakı'nın büyütülmesi kararı alındı. Bu kapsamda birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütüyle bir araya gelinecek. İttifakın isminin ve biçiminin değişmesi de masada.

Abone Ol

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, 26 Haziran'da partinin genel merkezinde toplanarak birçok başlıkta önemli tartışmalar yürüttü. Toplantının önemli gündem başlıklarında birisi ise 'Demokrasi İttifakı' oldu.

MA’dan Mehmet Aslan'ın haberine göre, MYK üyeleri, bu kapsamda siyasi parti, sivil toplum örgütleri ve farklı toplumsal yapılarla görüşme kararı aldı.

Görüşmelerin, Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın da içinde yer alacağı komisyon ya da heyetle yapılması kararlaştırıldı. Toplantıda çıkan karar sonrası “Emek ve Özgürlük İttifakı” bileşenlerinden olan Emekçi Hareket Partisi (EHP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi’nin (TÖP) temsilcileri ile yakın zamanda bir toplantı yapıldı.

Edinilen bilgilere göre; toplantıda Emek ve Özgürlük İttifakı’nın genel durumu üzerinde duruldu. İttifakın yeni dönemde nasıl bir rol alabileceği tartışıldı. Bileşenler, “Ne yapmalı, nasıl yapmalı?” sorularına yanıt aradı. Toplantıya katılan bileşenlerin temsilcileri, saha araştırmalarına işaret ederek, ittifak halinin devam etmesi ve büyütülmesi noktasında görüş bildirdi. Söz konusu ittifakın Kürtler ve Türkler başta olmak üzere tüm halklar ve inançların çıkarına olduğu yönünde uzlaştı. Bu durumun ise "tarihsel bir sorumluluk olduğu" vurgulandı.

İSİM VE BİÇİM DEĞİŞTİRİLEBİLİR

Toplantıda, ittifakın isminde ya da form, özsel ve biçimsel değişikliğinde herhangi bir değişikliğe ihtiyaç olup olmadığı noktasında tartışmalar da yürütüldü. İttifak bileşenleri hem isim hem biçimler hem de diğer yönden değişiklerin olabileceği yönünde görüşlerini ifade ederek, değişikliğin tartışılması gerektiği yönünde ortaklaştı.

YENİ BİR OLUŞUM VE BİRLİKTELİK

'Yeni bir birlikteliği' tartışan bileşenlerin en çok üzerinde durduğu nokta ise, "ortak mücadele ihtiyacı" oldu. Toplantıda, daha geniş bir birlikteliğin elzem olduğuna vurgu yapılarak, bu görüşün destekleneceği ifade edildi.

EYLEM HATTI KARARI

Toplantıda, her bileşenin tartışılan başlıkları kendi yapılarıyla kapsamlı bir şekilde paylaşması ve tartışmasına karar verildi. Yapılan tartışmalar ve paylaşımlar sonrasında ise, yeni bir eylem hattı ve programın oluşturulması noktasında görüş birliğine varıldı.

Toplantıda alınan bir diğer karar ise, DEM Parti’nin “Demokrasi İttifakı” kapsamında siyasi parti ve sivil toplum örgütleri ile görüşmesi ile ilgili oldu. Edindiğimiz bilgilere göre DEM Parti, önümüzdeki günlerde bu kapsamda bir dizi görüşmeler yapacak.