İşçi Sendika

Emek Partisi Kadıköy İlçe Örgütü: Özak'taki sömürüde Levi's'in de sorumluluğu var

Direnişlerinde 10 günü geride bırakan Özak Tekstil işçileriyle dayanışmak ve mücadelelerini büyütmek için Emek Partisi Kadıköy İlçe Örgütü Levi's önünde bildiri dağıttı.

Abone Ol

Emek Partisi (EMEP) Kadıköy İlçe Örgütü, 10 gündür direnişte olan Özak Tekstil işçileriyle dayanışmak ve mücadelelerini büyütmek için Kadıköy'de bulunan Levi's önünde bildiri dağıttı.

Bildiri dağıtımı öncesi yapılan açıklamada, Özak işçilerinin mücadelesi anlatıldı, "Özak Tekstil şirketinin işçileri 1 haftayı aşkın süredir önlerine çıkarılan tüm engellere rağmen mücadele ediyor" denildi.

“LEVİ'S 3 MAYMUNU OYNUYOR”

Özak patronunun sermayesini büyüttüğü söylenen açıklamada, "Teşviklerle, kupon arazilerle, patronun ayağına devletin tüm imkanlarının serilmesiyle büyütülen ve yaklaşık 700 işçinin çalıştığı Urfa Organize Sanayi Bölgesinde kurulu bulunan Özak Tekstil fabrikası ihracat rekorları kırıyor, dünyanın en büyük markaların üretim gerçekleştiriyor" ifadeleri kullanıldı.

Yaşanan emek sömürüsünden Levi's markasının da sorumlu olduğunu vurgulanan açıklamada, "Bu ülkede işçilere reva görülen korkunç çalışma koşullarına karşı mücadele araçlarının da geliştirilmesi gerekiyor. O yüzden emekten yana olan herkes Özak direnişine ses vermelidir. BİRTEK-SEN yöneticileri direnişlerinin ilk gününden beri hem fabrikasının üst yönetimine hem de Özak fabrikasının üretim yaptığı Levi's markasının temsilcilerine yaşanan tüm hak ihlallerini tek tek anlattılar. Ancak Levi's markası üç maymunu oymamaya devam ediyor. Buradan sesleniyoruz, yaşanan tüm bu hak ihlallerinden Levi's markası da doğrudan sorumludur. Biz emek dostlarının bir sorumluluğu da Levi's markasına karşı harekete geçmektir" denildi.

Açıklamanın ardından Emek Partisi üyeleri bildiri dağıtımı gerçekleştirdi.

Kaynak: Evrensel