Politika

Emek Partisi Hrant Dink’in vurulduğu yerde: Biz bitti demeden bu dava bitmeyecek

EMEP Şişli İlçe Örgütünün çağrısıyla bir araya gelen kitle, polisin engelleme girişimine rağmen Hrant Dink’in vurulduğu yere yürüdü. Kitle “Bu dava biz bitti demeden bitmez” dedi.

Abone Ol

Emek Partisi (EMEP) Şişli İlçe Örgütü, Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın serbest bırakılmasını protesto etmek için basın açıklaması düzenledi.

Polisin engelleme girişimine rağmen Hrant Dink’in vurulduğu yer olan AGOS gazetesinin eski binası Sebat Apartmanı’na sloganlarla yürüdü. Kitle “Bu dava biz bitti demeden bitmez” dedi.

Açıklamada “Faşizme ölüm, halka hürriyet”, “Faşizme inat, kardeşimsin Hrant”, “Hepimiz Hrant’ız hepimiz Ermeni’yiz”, “Biz bitti demeden bu dava bitmez” sloganları atıldı.

“BEBEKTEN KATİL YARATAN KARANLIĞI YIRTACAĞIZ”

Basın açıklaması öncesinde konuşan Ekim Deniz Akarslan, “16 yıl önce AGOS’un önünde AKP iktidarı ve onun faşist aparatları tarafından katledildi dostumuz Hrant Dink. Bugün ise Gültan Kışanak gibi Can Atalay gibi barış için mücadele eden birçok insan gerekçesiz ve hukuksuz bir şekilde tutsak tutuluyor. Anayasa mahkemesi kararını tanımayan ve kapatmak isteyen iktidar hukuku çiğnemeye devam ediyor, Ogün Samast gibi onlarca katile yol veriyor. Barış için, özgürlük için mücadele edenler içeride Hrant Dink’in katili dışarıda” dedi.

Akarslan, “Tek adam savaş ve sömürü düzeni sürsün diye her geçen gün saldırganlaşıyor. Ama biz gücümüzü ve umudumuzu her hafta kayıpları için nöbet tutan cumartesi annelerinden alıyoruz. Biz gücümüzü yaşasın halkların kardeşliği diye haykıranlardan yani birbirimizden alıyoruz. Bu topraklara ırkçılığın ve nefretin tohumlarını ekemeyeceksiniz. Bu dava biz bitti demeden bitmez! Barış için, eşitlik için; bu topraklarda kimse bir güvercin tedirginliğinde yaşamasın diye mücadelemizin sesini yükselteceğiz. Hrant’ın katilleri barış için Hrant için her yıl sokaklarda olan binlerde insana iyi bakın. Buradayız ve gitmiyoruz. Tek adama ve faşizme geçit vermeyeceğiz. Bir bebekten katil yaratan bu karanlığı mücadelemizle yırtacağız!” diye konuştu.

“KIŞANAK’IN, ATALAY’IN TUTSAKLIĞI SÜRERKEN OGÜN SAMAST TAHLİYE EDİLDİ”

Basın açıklamasını Emek Partisi Şişli İlçe Başkanı Hazan İlik yaptı.

16 yıl önce gerçekleşen cinayetin emniyet raporlarından jandarma istihbaratına, Trabzon’dan Ankara ve İstanbul’a uzanan bilgi trafiğine kadar bu cinayetin işleneceğinin bilindiğini vurgulayan İlik, “Hrant’ın öldürüleceğini bildikleri halde susanlar, bir nevi bu siyasi cinayete yol vermişlerdi. Katilin eline bayrak tutuşturan ve karakolda birlikte poz veren güvenlik görevlileri, bu kanlı eylemi bir kahramanlık törenine çevirme cüretini bile göstermişlerdi” dedi.

Gerçeklerin aydınlatılmadığını, cinayeti organize edenlerin açığa çıkarılmadığını ifade eden İlik, “Bugünse en başından beri kollanan tetikçi serbest bırakıldı. Gültan Kışanak'ın hukuksuz tutukluğunda yasal süre dolmasına, seçilmiş Milletvekili Can Atalay hakkında AYM’nin verdiği hak ihlali kararına rağmen tutsaklığı sürüyor ama Hrant Dink'in katili Ogün Samast tahliye ediliyor” diye konuştu.

“BU TABLOYU KABUL ETMEYEN MİLYONLARI MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Kaçak maden ocaklarında göçmen işçi çalıştırmanın, suçun üstünü örtmek için patron eliyle işçi öldürmenin, katilleri cezasızlıkla ödüllendirerek kadın cinayetleri işlemenin, kar ve rant hırsıyla çürük yapılarda binlerce yurttaşın ölümüne yol açmanın, mafya çetelerinin liderlerinin ülke yönetiminde söz sahibi olmasının bu ülkenin mahkemelerince serbest olduğunu ifade eden İlik şöyle devam etti: “Ne yasak biliyor musunuz? Milyonlarca insanın yoksulluk koşullarında yaşam savaşı verdiği ülkede insanca bir yaşam istemek yasak! Halkların bir arada kardeşçe yaşaması ve adaletin yerini bulmasını istemek yasak! İşte tek adam yönetiminin siyasi karakterinin fotoğrafı bu: Baskı ve yasaklarla yönetilen, anayasanın ve yasaların dahi ayaklar altına alındığı ve son olarak keyfi yönetimin yeni bir anayasa ile güvenceye kavuştuğu bir Türkiye!”

Bu fotoğrafı kabul etmediklerinin altını çizen İlik, basın açıklamasını “İnsanca yaşanılacak, bağımsız, demokratik ve laik bir Türkiye’yi kurana, Türkiye halklarıyla birlikte barış içinde bir yaşamı inşa edene dek mücadele edeceğiz. Bu memleketi karanlığa teslim etmek istemeyen milyonları da birlikte mücadeleye çağırıyoruz! Ekilmeye çalışılan ırkçı ve gerici tohumlara inat, övünçle hepimiz Hrant’ız diyoruz. Biz bitti demeden bu dava bitmez, bitmeyecek!” diyerek bitirdi.