Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik, "Şayet teröristbaşının tecridi kaldırılırsa; gelsin DEM Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuşsun, terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" sözlerine tepki gösterdi.

"BAHÇELİ PKK'YI YASALLAŞTIRIYOR"

Partisinin Genel Merkezi'nde açıklama yapan Perinçek, "Bahçeli'nin bu konuşması, PKK'ya cüret kazandırıyor, PKK'yı yasallaştırıyor, PKK'nın önüne tarihi fırsatlar arz ediyor" dedi.

Özgür Özel: El yükseltiyorum, Kürtler'e devlet teklif ediyorum Özgür Özel: El yükseltiyorum, Kürtler'e devlet teklif ediyorum

Perinçek, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Devlet Bahçeli'nin konuşması bir pervasızlık, cüretkarlık ve sınır tanımazlıktır. Bu hangi kanundur, bu hangi hukuktur, bu hangi devlettir? Hangi devlet adına bu konuşma yapılmaktadır? Amerika ve İsrail planlarına ve kararlarına göre mi yapılmaktadır? Devlet Bahçeli'nin bu konuşması, PKK'ya cüret kazandırıyor, PKK'yı yasallaştırıyor, PKK'nın önüne tarihi fırsatlar arz ediyor. Bu konuşmanın başka hiçbir anlamı yoktur."

Editör: Selda Manduz