İşçi Sendika

DİSK Ankara’ya yürüyüş başlatıyor: 'Gelirde ve vergide adalet istiyoruz'

DİSK gelirde ve vergide adalet talebiyle 13 Kasım’da İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlatacak.

Abone Ol

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), adaletli bir vergi sistemi için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyeceklerini duyurdu.

13 Kasım Pazartesi Kadıköy Söğütlüçeşme’den başlayacak yürüyüş; Gebze, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik ve Eskişehir güzergahını takip edecek.

17 Kasım’da Ankara’da yapılacak kitlesel eylemle işçilerin sırtında ağır vergi yükü ve gelirdeki adaletsizlik protesto edilecek.

Beşiktaş’taki DİSK Genel Merkezinde yapılan basın toplantısında konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, katma değer vergisi (KDV) ve özel tüketim vergisi (ÖTV) gibi dolaylı vergilerle emekçilerin kazançlarının büyük bir bölümünün vergiye gittiğini anlattı.

‘CEBE GİRMEDEN KESİNTİ BAŞLIYOR’

Gelir vergisinin ise işçinin cebine girmeden kesildiğini ifade eden Çerkezoğlu, “Zenginlere patronlara sürekli olarak vergi afları geliyor. Bir kararname ile bir gecede yandaş şirketlerin vergileri sıfırlanıyor. DİSK olarak yıllardır ‘Vergide adalet gelirde adalet’ mücadelesi veriyoruz” dedi.

Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınan adaletli bir vergi sistemi için Ankara’ya yürüyeceklerini belirten Çerkezoğlu şöyle devam etti: “Sadece vergide değil gelirde de adalet istiyoruz. Önümüzdeki haftalarda asgari ücret tespit süreci başlayacak. Sendikal hakların büyük oranda kullanılamadığı ülkemizde işçi sınıfının yarısından fazlası asgari ücret ve civarındaki bir ücrete mahkum edilmiş durumda. Türkiye’yi bir asgari ücretliler ülkesine çevirenlere, açlık sınırının bile altında bir asgari ücreti işçi sınıfına dayatanlara, hepimizi yoksullukta eşitlemek isteyenlere karşı gelirde adalet için Ankara’ya yürüyoruz.”

Çerkezoğlu yürüyüşte, işsizlerin, emeklilerin, örgütlü, örgütsüz geçinemeyen yurttaşların taleplerini dillendireceklerini söyledi.

Kaynak: Evrensel