Narin Güran cinayeti soruşturmasında gözaltına alınan Hediye Güran adliyeye sevk edildi Narin Güran cinayeti soruşturmasında gözaltına alınan Hediye Güran adliyeye sevk edildi

Engin-Dilan Polat'ın da aralarında bulunduğu şüphelilere ilişkin yürütülen kara para aklama soruşturmasında savcılık Dilan Polat'ın tahliyesini talep etti.

Kara para akladıkları iddiasıyla haklarında soruşturma yürütülen Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 16 tutuklu sanığın aylık tutukluluk incelemesinde 11 şüpheli tahliye edildi. Savcılık Dilan Polat'ın da adli kontrol şartıyla tahliye edilmesini isterken, savcılığın tahliye talebinin gerekçesine ulaşıldı.

AKLAMA ÖN RAPORUNDA "TUTUKLULUK ÖLÇÜLÜ DEĞİL" TESPİTİ

Sabah'ta yer alan habere göre; İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca yürütülen soruşturmada savcılık 16 şüpheliden aralarında Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu'nun da olduğu 12 şüpheli için tahliye talep etti. Savcılığın tahliye talep yazısında şüpheliler Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu'nun yanı sıra 12 şüpheli hakkında delillerin büyük oranda toplandığını belirtti.

Şüphelilerin tutuklulukta geçirdiği süreyi de dikkate alan savcılık, dosyaya ulaşan "Aklama Suçu incelemesi ve Araştırma Görevi Ön Değerlendirme Yazısı"nda, tutuklama tedbirinin bu aşamadan itibaren ölçülü olmayacağı, adli kontrol tedbirleriyle hukuki faydanın sağlanabileceğinin aktarıldığını belirtti.

DİLAN POLAT'IN İNTİHAR RİSKİ

Savcılık Dilan Polat'a da ayrı bir parantez açarak, Polat'ın Adli Tıp Kurumu'nda muayene edilerek hazırlanan rapor sonucunda intihar etme riskinin tespit edildiğini kaydetti.

Editör: Selda Manduz