31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala ittifak arayışları sürüyor. Dersim’de Emek Partisi (EMEP), Sosyalist Meclisler Federasyon'nun (SMF) oluşturduğu ittifaka Emek ve Özgürlük Cephesi (EÖC) ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) de katıldı.

'İKTİDARIN KUŞATMASINA KARŞI ONURLU DURUŞUMUZU SÜRDÜRECEĞİZ'

Ortak açıklamayı okuyan EMEP Dersim İl Başkanı Ergin Tekin, devrimci ilerici cephe açısından ittifakların önem kazandığı yerlerin başında Dersim’in geldiğini belirten Tekin şunları söyledi:

AKP yöneticileri: Oylar tahminimizden daha erken geri dönmeye başladı AKP yöneticileri: Oylar tahminimizden daha erken geri dönmeye başladı

"Dersim halkı olarak 31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerde, iktidarın kuşatmasına, her türlü baskı ve oyunlarına karşı çıkarak; tarihimize, birikimlerimize, emeğimize, özgürlüklerimize, doğamıza, demokratik haklarımıza, inanç ve demokratik değerlerimize sahip çıkarak onurlu duruşumuzu sürdüreceğiz. Dersim halkının dün olduğu gibi bugün de, tarihsel sorumluluk ve sahiplenme bilinciyle ve tutumuyla hareket ederek halktan, emekten, doğadan, üretimden ve demokratik güçlerden yana bir pozisyon alarak yerel seçimlerde kazanımla çıkacağına inancımız tamdır."

'İLERİCİ GÜÇLERİ İTTİFAK ETRAFINDA BİRLEŞMEYE ÇAĞIRIYORUZ'

İttifakı oluşturan güçlerin demokratik, halkçı bir belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğini belirten Tekin, Dersim merkez, ilçeler ve bir beldeyi kapsayan ortak politik tutumun somutlaştırıldığını söyleyerek şöyle devam etti:

"Çağrımız Dersim halkına ve tüm demokratik güçleredir: Halkın birliğini, çıkarını ve kazanımlarını merkeze koyan bir siyasetle ve ortak program, ortak yönetim ve ortak protokolu kapsayan demokratik ittifak süreciyle birleşmeye ve Dersim halkının taleplerine kulak vermeye çağırıyoruz."

'SEÇİMLERE EMEP ADIYLA GİRİLECEK'

Artı Gerçek'ten Duygu Kıt’ın  konuşan EMEP Dersim İl Yöneticisi Mustafa Taşkale seçimlere EMEP adıyla girilmesi kararı aldıklarını ifade etti. Taşkale, "Dersim’de demokratik halkçı yerel yönetimler etrafında birleşen sosyalist güçler olarak bu dönem merkezde yine sosyalist bir adayla devam etmek için ittifak görüşmelerimizi gerçekleştirdik" dedi.

'KENTİMİZİ HEP BİRLİKTE YÖNETELİM'

İlçeler için ittifakın zorlanacağını vurgulayan Taşkale şunları söyledi:

"İlçelerde AKP'nin yabancı memur oyu ve benzeri şekilde bir birikimi olduğuna dair halkın kaygısı var. Dolayısıyla il merkezinde demokratik yarış olabilir ama ilçeler için hepimizin ortak görüşü hem AKP'ye hem de düzen partilerine buraları kaptırmamak üzere ittifak görüşmelerinin sürdürülmesi gerektiğidir. İlçelerde hassas davranmamız gerektiği kanaatindeyiz. Buradan tekrar söylemiş olalım, bugün alanlarda mücadele ettiğimiz bütün dostlarımıza çağrı yapıyoruz: Kentimizi hep birlikte yönetelim."

Editör: Selda Manduz