Politika

Demirtaş'a başsağlığı mesajları: 'Tahir amca oğluna hasret gitti'

Edirne Cezaevi'nde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın babası Tahir Demirtaş için siyasiler taziye mesajları paylaştı.

Abone Ol

Kürt siyasetçiler, Selahattin Demirtaş'ın uğradığı haksızlığa dikkat çekerek, Tahir Demirtaş'ın oğluna hasret gittiğine vurgu yaptı.

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel de sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajları paylaştı.

Özgür Özel, "Halkların Demokratik Partisi'nin önceki eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın babası Tahir Demirtaş'ın yaşamını yitirdiğini üzüntüyle öğrendim. Tahir Demirtaş'a Allah'tan rahmet, Demirtaş ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.

DEM PARTİ: BU ZULÜM DÜZENİ BU ÖFKEDE BOĞULACAKTIR

DEM Parti'den de açıklama yapıldı:

"Rehin tutulan HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş bu sabah hayatını kaybetmiştir. Acımız büyük, sevgili Selahattin Demirtaş’ın, Demirtaş ailesinin ve partililerimizin, halkımızın başı sağolsun. Ömrünü mücadelede geçiren evlatlar yetiştiren Tahir Demirtaş’ın mekanı cennet olsun. Demokratik siyaset yürütenlere bu acıları yaşatanlar, son anlarında sevdiklerinin yanında olmalarını engelleyen bu zulüm düzeni yarattığı bu öfkede boğulacaktır."

Sosyal medyada paylaşılan mesajlar şöyle: