DEM Parti’den istifa eden Urfa Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit ile Ağrı Taşlıçay Belediye Başkanı Mehmet Ali Budak AKP'ye katılma kararı aldı. DEM Partili kaynaklar, istifa eden belediye başkanlarının AKP'ye yakın isimler olduğunu, AKP'nin kuruluş yıldönümünde partiye geçeceklerini belirti.

'ÜÇ BELEDİYE DAHA İSTİFA EDECEK' İDDİASI

DEM Partili bir yetkili, Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar’a yaptığı açıklamada, "Bu iki belediye DEM Parti tarafından ilk defa kazanılan belediyelerdi. Üç DEM Partili belediyenin daha AK Parti'ye geçmesini bekliyoruz" dedi.

SIRRI SAKIK: RANTTAN FAYDALANMAK İSTİYORLAR

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, AK Parti'ye transfer olacak başkanlara tepki göstererek "Bugün AKP’nin kuruluş yıldönümü, herkes bir pazarlık içerisinde. İnanç yok, şuur yok. Herkes kendisini kurtarmanın peşinde. 20 yıldır, AKP'nin en güçlü olduğu dönemlerde hiçbir şey yapılmadıysa bugün ne yapılabilir? Geçmişte AKP belediyeleri nasıl bir rant alanıysa, bu kişiler de bu ranttan faydalanmak istiyorlar. Biliyorlar DEM Parti'deyken bunu yapamayacaklar. Hepsi kontrol ediliyor. Onun için gidecekler."

'GİDİYORLARSA GİTSİNLER AMA...'

Üç belediyenin daha DEM Parti'den istifa edeceği iddiasına değinen Sakık, "Bu kadar dişimizle tırnağımızla kazandığımız mevzileri bırakıp çekip gidiyorlarsa gitsinler ama yol arkadaşlarını töhmet altında bırakıyorlar. Bu çok ahlaksızca bir şey. Herkesi ihbar ederek büyük tahribatlar yaratarak gidiyorlar. Halk bunun hesabını sorar" dedi.

NE OLMUŞTU?

Mehmet Begit, 31 Mart'taki yerel seçimlerden bir ay sonra dört belediye meclisi üyesi ile birlikte DEM Parti'den istifa ettiğini açıklamıştı. Begit, "Seçimden sonraki süreç içerisinde özellikle bir grup tarafından bayrağımıza, Atatürk posterine ve Cumhurbaşkanı posterine yapılmak istenen müdahaleleri kabul etmemiz mümkün değildir" demişti.

DEM Parti Urfa İl Örgütü ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

HÜDA-PAR: Anayasa'nın 4. maddesine karşıyız HÜDA-PAR: Anayasa'nın 4. maddesine karşıyız

“Bayrak ve sembollerle bir sorunumuzun olmadığı bilinmesine rağmen içerisine girdiği kirli ilişkileri bu asılsız iddialarla örtbas etmeye çalışmış, rantı seçmiştir. Kişisel tercihini siyasal bahanelerle açıklamaya çalışarak karanlık odaklarla ilişkisini ortaya koymuştur. Karanlık ve kurgusal açıklamalar yaparak müdahale gibi hayal ürünü bahanelere sığınan Begit, eşbaşkanlık kurumunu ve halkla birlikte yönetme ilkemizi yok saymıştır. Bu hayal ürünü ve kirli iddiaların aksine dışarıdan hiçbir müdahale söz konusu değildir. Oysaki kendisi belediye meclis üyelerimizin ve belediye eşbaşkanımızın ortak hareket etme çabalarını yok saymıştı."

MEHMET ALİ BUDAK'A TEPKİ: MAKAMINDAN DA İSTİFA ET

Ağrı Taşlıçay Belediye Başkanı Mehmet Ali Budak da 9 Ağustos'ta yaptığı istifa açıklamasında "DEM Parti'yi belediye Başkanlığı seçim sürecinde Mehmet Ali Budak olarak Taşlıçay halkına hak ettiği, adaletli eşit bir şekilde sosyal yaşam adına verdiğim sözleri yerine getirmem hususunda çalışmalar yapmaktayım. Bu süreçte aday olduğum DEM Parti içerisinde bazı kişi ve kişilerce hizmetlerimiz engelleniyor veya sekteye uğratılıyor. Kozmopolitik ilçemizin tüm halklar, Azeri Karapapak, Kürt ve tüm vatandaşlarımıza eşit hizmet sağlamak amacıyla bulunduğum DEM Parti’den kendi irademle istifa ediyorum" demişti.

DEM PArti'den yapılan açıklamada ise "Taşlıçay halkı 31 Mart seçimlerinde sandığa gitmiş ve tercihini DEM Parti’den yana kullanmıştır, belediyeyi DEM Parti’nin yönetmesi için irade ortaya koymuştur. Partimizin Taşlıçay’da yarattığı kazanımı kendine mal edenlerin, dayanağı olmayan yanılgılı matematiksel hesaplarla bireysel başarı hikayeleri uyduranların Taşlıçay halkı nezdinde bir kabulü yoktur. Taşlıçay halkı, Mehmet Ali Budak’ı ihanetçi ve korkak olarak hatırlayacaktır. Böylesi bir kişiliğe sahip olan bu şahsın Taşlıçay halkına vereceği tek şey zarar olacaktır. Taşlıçay halkının kendisinden tek beklentisi belediye başkanlığı makamından istifa etmesidir." denilmişti.

Editör: Selda Manduz