Politika

DEM Parti'yi tehdit eden Uçum'a Ayşegül Doğan'dan yanıt

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, "Çözüm süreci olmaz" çıkışı yaparak DEM Parti'ye 'tasfiye' tehdidinde bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'a yanıt verdi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un "Eğer DEM kendisine sunulan terör vesayetinden kurtulma imkanını sosyal ve siyasi açıdan değerlendirmezse veya bu imkanı kötüye kullanırsa o zaman TBMM’de DEM üzerinden yürütülen terör vesayeti hukuk yoluyla tasfiye edilir" tehditine ilk tepki DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan'dan geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapanb Doğan, 'Kötülüklerin Başdanışmanı' diyerek Uçum'u etiketlediği paylaşımında, "Sizin gibi vesayetçileri çok iyi tanıyoruz. Korkununuzu da, tedirginliğinizi de tahmin ediyoruz! Bu ülke ivedilikle sizin gibilerin vesayetinden kurtulmalı" ifadelerini kullandı.

UÇUM NE DEMİŞTİ?

Uçum tartışmalarla ilgili şunları söylemişti:

"Yumuşama, normalleşme, tokalaşma hangi tutum ve dil referans verilirse verilsin Türkiye’de ne önceki uygulamaya benzer ne de yeni versiyonla bir çözüm süreci olmaz, olamaz. O süreçler geçmişte kaldı, tarihe mal oldu. Siyonizmin saldırganlığı sebebiyle bir 'çözüm süreci' başlatılıyor iddiası son derece saçmadır ve Türkiye’nin gücünün farkında olmamaktır. Konuyu hiç bir zaman böyle manasız bir bağlamda ele almamak gerekir. Devlet deneyip tam sonuç alamadığı yol ve yöntemleri bir daha denemez. Devlet başka etkili yol ve yöntemler bulur. O da 15 Temmuz'dan sonra uygulanan güçlü ve etkili siyasi ve askeri stratejilerdir. Bunların yumuşatılması veya bunlardan vazgeçilmesi söz konusu olmaz.

Türkiye partisi olun çağrısı ise kıymetlidir ve şöyle tercüme edilebilir: Birincisi DEM’in kendi içinden yükselen 'bizi terör ve şiddet siyasetinden kurtarın' talebini ifade edenlere bir imkan sağlamaktır. İkincisi DEM’i terör vesayetinden kurtarmak için DEM’e bir seçenek sunmaktır. Üçüncüsü, TBMM’de DEM üzerinden etkili kılınan terör vesayetini hem DEM üzerinden hem de TBMM’den tasfiye etmektir."