Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetiminde olan Van Tuşba Belediyesi, çalışanların sosyal haklarında iyileştirme yapmak amacıyla Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) ile ek sözleşme imzaladı.

Sözleşme uyarınca 'Engelliler Haftası'nın ilk günü ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde 'idari izinli' maddesi eklenirken, kadınlara da bir dizi hakları tanındı.

13 yaşındaki kız çocuğunu, 15 yaş büyük biriyle nişanladılar: Görüntüler tepki yarattı 13 yaşındaki kız çocuğunu, 15 yaş büyük biriyle nişanladılar: Görüntüler tepki yarattı

Buna göre Tuşba Belediyesi'nde çalışan kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde idari izinli sayılacak.

KADINLARA REGL İZNİ

Sözleşme gereğince kadınlar ilk kez regl izni kullanabilecek. Aynı zamanda, rahim ağzı kanserine karşı kritik önem taşıyan HPV aşısı da ücretsiz yaptırılacak. Kadın çalışanların izin haklarında da iyileştirmeleri kapsayan sözleşmede, doğum yapan kadın çalışana resmi annelik izni haricinde sekiz hafta ücretli izin de verilmesi yer alıyor.

Tuşba Belediyesi hizmet binasında gerçekleşen imza törenine, Eşbaşkanlar Hanım Akkoş ve Ümit Keser, Tüm Bel-Sen Eşbaşkanı Ekrem Pala, Hukuk Sekreteri Vural Aytürk, meclis üyeleri katıldı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Editör: Selda Manduz