DEM Partili Meral Danış Beştaş, bir grup Sakaryaspor taraftarının Amedspor maçına "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım maskeleriyle gitmesine tepki gösterdi.

Santa Maria Kilisesi saldırısında silah temin eden kişi yakalandı Santa Maria Kilisesi saldırısında silah temin eden kişi yakalandı

Beştaş, X hesabındaki paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"İktidarın ayrımcı, dışlayıcı ve Kürt düşmanlığı politikaları katilleri kendine rehber edinen sürüleri üretti… Çukursunuz… Ey savcılar uyuyor musunuz, yoksa engelleniyor musunuz ya da yetkiniz mi yok?"

NE OLMUŞTU?

Amedspor geçtiğimiz hafta İstanbul Olimpiyatı Stadyumu’nda Sakaryaspor ile karşılaştı. Maçın ardından sosyal medyada paylaşılan görüntülerde maça giden bir grup Sakaryaspor taraftarının adı 90’lı yıllarda Kürt illerindeki faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen Yeşil kod adlı JİTEM elemanı Mahmut Yıldırım'ın fotoğrafından maske yaptığı ve bu maskelerle maça gittiği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yıl Amedspor’un Bursaspor ile oynadığı maçta da yine bir grup taraftar Mahmut Yıldırım ile 90'larda derin devletin insan kaçırmasının simgesi haline gelen "beyaz toroslar"ın posterini açmıştı. Konu kamuyoyunda büyük tepki toplamıştı.

Geçen hafta oynanan karşılaşmada 0-0 bitmiş, iki takım da sahadan bir puanla ayrılmıştı.

Editör: Selda Manduz