Kürt siyasetçi ve yazar Tarık Ziya Ekinci'nin vefatının ardından DEM Parti'den taziye mesajları paylaşıldı.

Sıla bebek için evde iki zanlıyla tatbikat yapıldı Sıla bebek için evde iki zanlıyla tatbikat yapıldı

DEM Parti'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Ömrünü demokrasi, özgürlük, eşitlik ve barış mücadelesine adayan Kürt siyasetçi Tarık Ziya Ekinci bugün aramızdan ayrıldı" denilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye İşçi Partisi'nde eşitlik ve özgürlük mücadelesine başlayan, 12 Mart Sıkıyönetim Mahkemelerinde yargılanıp tutuklanan, Kürt halkının hak ve taleplerini yaşamı boyunca savunan ve son 40 yılda Kürt sorununda demokratik çözüm ve barış mücadelesine destek veren Dr. Tarık Ziya Ekinci onurlu yaşamıyla her daim mücadelemizde yaşayacaktır. Acımız ve kaybımız büyük. Kendisine Allah’tan rahmet, Ekinci ailesine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz."

BAKIRHAN: BU TOPRAKLARA BÜYÜK DEĞERLER BIRAKTI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, X hesabından yaptığı paylaşımda, Ekinci'nin yaşamını haksızlık ve hukuksuzluklara karşı mücadeleye adadığını vurguladı. Bakırhan, "Kürt halkının ve Türkiye halklarının ortak mücadelesi başta olmak üzere bizlere miras bıraktığı değerleri en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Bakırhan'ın paylaşımı şöyle:

"Yaşamını Kürt halkının özgürlük, Türkiye halklarının demokrasi ve eşitlik mücadelesine adamış olan değerli büyüğümüz Tarık Ziya Ekinci’nin hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine rahmet, yakınlarına ve halkımıza baş sağlığı diliyorum. Tarık Ziya Ekinci, yaşamını haksızlık ve hukuksuzluklara karşı mücadeleye adadı. Türkiye siyasetinin sanığı, tanığı ve tabibi olarak geçirdiği yaşamında bu topraklara büyük değerler bıraktı. Kürt halkının ve Türkiye halklarının ortak mücadelesi başta olmak üzere bizlere miras bıraktığı değerleri en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz."

KOÇYİĞİT: ONURLU MİRASI, MÜCADELEMİZDE YAŞAYACAK

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, "Tarık Ziya Ekinci’nin, Kürt halkının özgürlüğü ve Türkiye’de demokrasi mücadelesine adadığı hayatının ardından vefatını üzüntüyle öğrendim. Ailesine, sevenlerine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyorum. Onurlu mirası, mücadelemizde yaşayacak" dedi.

TEMELLİ: BU ÜLKEDE ÇOK ÖNEMLİ BİR YER EDİNMİŞ BİR İNSANDI

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Ekinci'nin ailesine başsağlığı dileyerek şu ifadeleri kullandı:

"Tıp dünyasının, siyaset dünyasının, hepimizin başı sağolsun. Bir hekim olarak, bir bilim insanı olarak, bir siyasetçi ve tarihçi olarak, gerçekten bu ülkede çok önemli bir yer edinmiş bir insandı. Onu yitirmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Hem Kürt özgürlük mücadelesine vermiş olduğu katkıyla, hem demokrasi mücadelesinde üstlenmiş olduğu sorumlulukla, Türkiye İşçi Partisi'nden başlayıp bugüne kadar getirmiş olduğu mücadelesiyle, hafızalarımızda yerini hep canlı bir şekilde koruyacaktır. Mücadelesi bize örnek olacaktır. Mücadelesini sürdüreceğimize buradan söz veriyoruz. Kendisine bir kez daha rahmet diliyorum. Ailesine sabırlar ve başsağlığı diliyorum."

BEŞTAŞ: ANISINI HER DAİM YAŞATACAĞIZ

DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, "Tarık Ziya Ekinci’nin vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendisine rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Demokrasi ve hak mücadelesinde önemli bir yeri vardı; kuşkusuz kattığı değeri unutmayacak, anısını her daim yaşatacağız" mesajını paylaştı.

SAKIK: 99 YILLIK ÖMRÜNÜN SON ANINA KADAR TÜRKİYE DEMOKRASİSİ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM ETMİŞTİR

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, şu mesajı paylaştı:

"Tarık Abi, Tarık Ziya Ekinci’yi 99 yaşında kaybettik. Türkiye devrimci hareketi ve Kürt siyasi tarihi için çok büyük bir değerdi. Mücadelesi, araştırmaları, deneyimleri, yazıları, kitaplarıyla yürüyeceğimiz yolda büyük bir rehber ve ulu bir çınardı. 99 yıllık ömrünün son anına kadar Türkiye demokrasisi için çalışmaya devam etmiştir. Hepimizin başı sağolsun."

Editör: Selda Manduz