AİHM'den Can Atalay adımı: Hükümetin savunması istendi AİHM'den Can Atalay adımı: Hükümetin savunması istendi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Mardin’de 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için hazırlıklarını sürdürüyor.

Büyükşehir belediyesi eş başkan adayları, belediye meclis üyelerini belirlemek için kentin 10 ilçesinde halk oylamasına gidecek olan DEM Parti, 7 ilçede de ön seçimle eş başkan adaylarını belirleyecek.

DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü, 31 Mart yerel seçimlerine dair Koşuyolu Park’ında açıklama yaptı.

Yağışlı havaya rağmen çok sayıda kişi açıklamaya katıldı. DEM Parti Diyarbakır İl Eş Başkanı Pınar Sakık Tekin, iktidarın bölgede seçmen taşımalarıyla seçimlere müdahale etmek istediğine işaret etti.

Sakık, “Yerel seçimlerde gaspçı zihniyete en büyük cevabı verip, karanlık zihniyetin halkın üzerine kabus gibi çöktüğü süreci sonlandıracağız” diye konuştu.

Tekin, 14 Ocak Pazar günü kentte yapılacak halk oylaması için de çağrıda bulundu.

MARDİN'DE SANDIK ADRESLERİ BELİRLENDİ

Mardin’de 7 ilçe ve Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayları ile belediye meclis üyelerini belirlemek amacıyla ön seçim gerçekleştirecek olan DEM Parti, sandık kurulacak adresleri belirledi.

DELEGELERE ‘OY KULLANIN’ ÇAĞRISI

13-14 Ocak tarihlerinde yapılacak olan seçimler için sandık kurulacak yerler de belirlendi. DEM Parti Mardin İl Eş Başkanı Mehmet Mihdi Tunç, 2 aya yakın bir süredir demokratik kurumların temsilcilerinden oluşan bir komisyonun yerel seçimlere ilişkin çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Bütün delegelere sandık başında oy kullanmaları çağrısı yapan Tunç, sandık kurulacak adresleri de belirlediklerini söyledi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Editör: Selda Manduz