Politika

DEM Parti'de bölge kentleri için ön seçim ocakta başlıyor

DEM Parti batıda aday çıkarılacak yeni illeri önümüzdeki haftalarda kademeli olarak sürdürecek. Bölge illerinde ise Ocak ayının ilk haftası ön seçim çalışmaları başlıyor.

Abone Ol

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yerel seçim çalışmalarını hızlandırdı. Bu haftadan itibaren başlanan, batıda aday çıkarılacak il ve ilçelerin açıklanmasına önümüzdeki haftalarda da kademeli olarak devam edilecek.

Artı Gerçek’ten Seda Taşkın’ın haberine göre, Bölge kentlerinde ise Ocak ayının ilk haftası itibariyle ön seçim çalışmaları başlıyor.

DEM Parti’nin aday çıkaracağı il ve ilçeler için Parti Seçim Komisyonu, ilgili seçim çevresiyle ilgili eğilim yoklaması, fizibilite çalışması, anket çalışması yapılarak raporlar hazırlıyor.

Hazırlanan raporlar Merkez Yürütme Kurulu’na sunuluyor. Yapılan sunumun ardından yapılan değerlendirmelerle aday çıkarılacak il ve ilçeler belirleniyor. Bu kapsamda partinin batı illerindeki çalışmaları devam ederken, önümüzdeki günlerde de kademeli olarak batıda aday çıkarılacak il ve ilçelerin açıklanmaya devam etmesi bekleniyor.

OCAK AYININ İLK HAFTASI ÖN SEÇİM ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

DEM Parti'nin bölge il ve ilçelerinde yürüteceği aday çalışmaları da netleşmeye başladı. Ocak ayının ilk haftasından itibariyle ön seçim çalışmaları başlayacak. Partinin ilgili birimleri ön seçimlerde oy kullanacak delegeleri belirlemeye çalışıyor. Parti kaynakları, DEM Parti’nin Türkiye tarihinin en kapsamlı ön seçimini yapmaya hazırlandığını belirtti.

BATI İLLERİNDE ADAY ÇIKARILACAK İL VE İLÇELER AÇIKLANMIŞTI

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, bu hafta yapılan MYK toplantısının ardından batı il ve ilçelerinde aday çıkaracakları yerleri açıkladı.

Doğan, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde güç birliği stratejisi uygulayacaklarını belirterek, aday adaylığı süresinin 27 Aralık tarihe kadar uzatıldığını duyurdu. DEM Parti’nin batıda aday çıkaracağı 27 ilçe şu şekilde:

“Adana'nın Ceyhan, Seyhan ve Yüreğir ilçeleri; Antalya’nın Kepez ilçesi, Mersin merkez, Akdeniz, Toroslar ve Tarsus ilçeleri; İstanbul’un Esenyurt, Sancaktepe, Adalar ve Sultanbeyli ilçeleri; Aydın merkez, Didim, Efeler, Germencik ve Söke ilçeleri; Konya Cihanbeyli ve Kulu ilçeleri; Kocaeli'nin Dilovası ilçesi; İzmir'in Torbalı, Bayraklı ve Menemen ilçeleri; Manisa'nın Gölmarmara, Turgutlu ve Yunusemre ilçeleri; Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi; Tekirdağ'ın Çorlu ve Çerkezköy ilçeleri."