Siyasi kulislerin hareketli olduğu Urfa'da bazı belediye başkanları AKP'ye geçecekleri iddiasıyla gündemde. YRP'li Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar ve Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'den sonra Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit'in de AKP'ye geçeceği iddia ediliyor.

Artı Gerçek'in ulaştığı AKP kaynakları, Mehmet Begit'in AKP'ye geçişinin kesinleştiğini söyledi. Begit'in partiye geçinin yarın (14 Ağustos'ta) açıklanması bekleniyor.

SEÇİLDİKTEN 1 AY SONRA İSTİFA ETMİŞTİ

Mehmet Begit, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) adayı olarak Birecik Belediye başkanı seçildi. Begit, seçimden yaklaşık bir ay sonra 29 Nisan'da DEM Parti'yi hedef gösteren bir açıklama yaparak istifa etti. İstifanın ardından Begit'in AKP'ye geçeceği iddiaları sıkça konuşuldu.

DEM Parti'den istifasının ardından Begit'e 'belediye başkanlığından da istifa et' çağrıları yapıldı. DEM Parti ve sivil toplum örgütleri, Birecik'te protesto gösterileri düzenledi.

HÜDA-PAR: Anayasa'nın 4. maddesine karşıyız HÜDA-PAR: Anayasa'nın 4. maddesine karşıyız

ABİSİ DEM PARTİ'YE SALDIRIDAN TUTUKLANDI

Protesto gösterileri sürerken, 8 Mayıs'ta DEM Parti Birecik İlçe Örgütü binasına gece saatlerinde silahlı saldırı yapıldı. Parti binasının camlarına 14 mermi isabet etti. Saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada, Mehmet Begit'in ağabeyi Halil Begit gözaltına alındı.

Halil Begit gözaltına alındıktan sonra 9 Mayıs'ta DEM Parti ilçe binasına ikinci bir saldırı gerçekleşti. Saldırıda parti binasının camlarına sert bir cisimle vurulduğu tespit edildi. Gözaltındaki Halil Begit, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Ancak bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

Editör: Selda Manduz