Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, İsrail'in Beyrut'un güneyine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Santa Maria Kilisesi saldırısında silah temin eden kişi yakalandı Santa Maria Kilisesi saldırısında silah temin eden kişi yakalandı

"Uluslararası hukukla bağdaşmayan ve insancıl hukuku ayaklar altına alan bu saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz" denilen yazılı açıklamada, "Sivilleri hedef alan bu tür saldırılar insanlık suçudur, kabul edilemez" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın tamamında şu ifadelere yer verildi:

"İsrail'in Beyrut'un güneyine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda, kamuoyuna yansıyan ilk bilgilere göre, hayatını kaybeden ve yaralanan sivillerin olduğunu üzüntüyle öğrendik. Uluslararası hukukla bağdaşmayan ve insancıl hukuku ayaklar altına alan bu saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz. Sivil- leri hedef alan bu tür saldırılar insanlık suçudur, kabul edilemez.

'ULUSLARARASI HUKUKA UYMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Bütün dünya kamuoyu bölgede tırmanışa geçen çatışma ve gerilimin dinme- sini beklerken İsrail Devleti'nin bu saldırısı bölgede savaşın ve çatışmanın daha geniş alana yayılmasına hizmet etmektedir. İsrail'in Gazze'de Filistinlilere yönelik soykırım tehdidi bu saldırıyla Lübnan'a taşınarak bölge halkları açısından ciddi bir tehdit oluşturmuştur. İsrail'i, Gazze başta olmak üzere tüm bölgede sivilleri hedef alan saldırılara derhal son vermeye, uluslararası hukuka uymaya çağırıyoruz.

Savaşın başlamasından bu yana, DEM Parti olarak çatışmanın ancak ve ancak diyalog ve barışçıl müzakere yoluyla çözüleceğini ifade etmiştik. Barış ve müzakere yolunu tıkayan her türlü askeri operasyon ve siyasi söylem bölge halklarına daha fazla acı yaşatmaktan öteye gitmeyecektir. Bu sebeple, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası kamuoyu İsrail'in bölgeyi ateşe çeviren bu politikasına son verilmesi ve kalıcı ve çatışmasız bir ortamın sağlanması için derhal harekete geçmelidir."

Editör: Selda Manduz