Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) 6’ncı Olağanüstü Kongresi’ni Ankara Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Kongrede DBP Eş Genel Başkanlığına Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır seçildi.

Kongreye delegelerin yanı sıra Barış Anneleri ve kitle örgütü temsilcileri de katıldı. Salona, “Tecride hayır, barış hemen şimdi”, “Kürt sorununda demokratik çözüm” ve “Jin, jiyan, azadî” pankartları asıldı.

Kongrede Divan Eş Başkanlığına HEDEP Milletvekilleri Gülderen Varlı ve Vezir Coşkun Parlak seçildi. Salondaki bütün konuşmalar Kürtçe yapıldı.

TECRİDE TEPKİ

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, konuşmasında, "DBP bugün cezaevlerinde direnen ve Kürt halkının dili, özgürlüğü için mücadele edenlerin partisidir. Kürt halkı ve önderliğine uygulanan tecride karşı her alanda mücadele edeceğiz" dedi ve "Mutlaka özgürlük kazanacak" diye ekledi.

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır da her alanda mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayarak "Sayın Öcalan üzerinde büyük bir tecrit uygulanıyor. Biz DBP olarak bu tecridi kırmaya kararlıyız. Kürt ulusal birliği için mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

GEMLİK YÜRÜYÜŞÜ’NE ÇAĞRI

Eş Genel Başkanlık için önerilen Çiğdem Kılıçgün Uçar da Kürt halkının direnişinin yeni bir merhaleye geçtiğini söyledi. Uçar, "Tecridi sadece bir hukuksuzluk olarak nitelendirmek yetersiz kalacaktır. Bu bir devlet politikasıdır. Kürt sorunun demokratik çözümü İmralı'da hapsedilmek isteniyor. Türkiye'de eşitlik mücadelesi veren herkesi 18 Kasım'da gerçekleşecek Gemlik Yürüyüşü'ne davet ediyoruz. Öcalan üzerindeki tecridi kırmak bu ülkenin 100 yıllık sorununun çözümü demektir" diye konuştu.

Santa Maria Kilisesi saldırısında silah temin eden kişi yakalandı Santa Maria Kilisesi saldırısında silah temin eden kişi yakalandı

Konuşmaların ardından faaliyet ve mali raporlar okundu. Ardından seçime gidildi. Yapılan oylamada Uçar ve Bayındır, DBP'nin Eş Genel Başkanlığına seçildi.

Kaynak: Evrensel

Editör: Selda Manduz