Sıla bebek için evde iki zanlıyla tatbikat yapıldı Sıla bebek için evde iki zanlıyla tatbikat yapıldı

Cumartesi Anneleri Galatasaray Meydanı’nda kayıplarının akıbetlerini sormaya devam ediyor.

1012. haftada 29 yıl önce gözaltına alınan ve gözaltına alındığı dahi inkar edilen Abdurrahim Demir’in akıbeti soruldu.

Yapılan açıklamada Abdurrahim Demir dosyasında 29 yıldır süren cezasızlığa son verilmesi ve etkin bir soruşturma başlatılması talep edildi.

NE OLMUŞTU?

Askerliğini bitiren Abdurrahim Demir, Mardin Ömerli’deki evine döndü. Ailesinin tavsiyesi üzerine, genç bir kızla tanışmak amacıyla Adana’ya, akrabalarının yanına gidecekti.

Abdurrahim, 17 Ağustos 1995 tarihinde Mardin Ömerli’den evlilik niyetiyle yola çıktı. Bindiği otobüs yaklaşık bir saat kadar yol aldıktan sonra, Mardin Kızıltepe Şavalet kontrol noktasında askerler tarafından durduruldu. Kimlik kontrolü yapan askerler, Abdurrahim’i gözaltına aldı.

Olaya tanıklık edenler, Demir Ailesi’ne gözaltına alınan Abdurrahim’in, Şavalet Jandarma Karakolu’na götürüldüğünü söyledi. Karakola giden anne Kesriye Demir’e ise “Biz böyle birini almadık” cevabı verildi. Bunun üzerine aile, Mardin Emniyeti’ne başvurdu. Emniyette onlara, “Abdurrahim pasaport çıkartıp, Fransa’ya garson olarak gitti” denildi. Ailesi, “Ne işi var Fransa’da Abdurrahim Adana’ya gidiyordu, evlenecekti” diye itiraz etti, ancak “bu işin peşini bırakın” diye tehdit edildiler.

Yapılan tüm girişimler sonuçsuz kaldı. Abdurrahim Demir’den bir daha haber alınamadı. Anne Kesriye Demir, 20 yıl boyunca yolunu beklediği oğlunu bulamadan, akıbetini öğrenemeden; ağabeyi Mehmet Demir ise 23 yıl boyunca Galatasaray’dan sorduğu “Kardeşime ne oldu?” sorusuna bir cevap alamadan yaşamını yitirdi.

Kaynak: Sendika.Org

Editör: Selda Manduz