Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde, CHP üyesi Bahadır'ın otomobilinin önü kesilerek darbedilip silahlı saldırıda ağır yaralandığı olaya ilişkin Pınarbaşı’nın önceki dönem belediye başkanı Memduh Uzunluoğlu'nun kardeşi ve yeğeni hakkında tutuklama kararı verildi.

Ejder Uzunluoğlu ve Mehmet Uzunluoğlu, darp ve silahlı yaralama suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MHP, TEKRAR EDİLEN SEÇİMDE KAYBETMİŞTİ

31 Mart seçimlerinde Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde seçim MHP'nin itirazının ardından iptal edilmiş, ilçede seçim kurulu kararına göre 2 Haziran'da tekrar sandık kurulmuştu.

Yenilenen seçim sonrası CHP’li aday Deniz Yağan 6 bin 783 oy, MHP'nin adayı Menduh Uzunoğlu ise 6 bin 494 oy almıştı.

Sıla bebek için evde iki zanlıyla tatbikat yapıldı Sıla bebek için evde iki zanlıyla tatbikat yapıldı

Bu gelişmelerin ardından CHP'li Bahadır, dün akşam önce darbedildi sonra silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Bahadır'ın 5 gün uyutulacağı belirtildi.

Bahadır'a akşam saatlerinde kızının yanında silahlı saldırı düzenleyen kişilerin Pınarbaşı'nın eski belediye başkanı MHP'li Menduh Uzunluoğlu'nun kardeşi Ejder Uzunluoğlu ile yanındakiler olduğu belirtilmişti.

"TOPAL" DANSI GÖNDERME OLARAK YORUMLANMIŞTI

İlçenin CHP’li Meclis Üyesi Şerafettin Bahadır'ın, seçim sonrası oynadığı "Topal" adı verilen oyun havası, Memduh Uzunluoğlu’na gönderme olarak yorumlanmıştı.

MHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ: BAZEN KAZANMANIN YOLU FEDA ETMEKTEN GEÇER

Saldırı sonrasında MHP'nin Kayseri milletvekili Baki Ersoy, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmış, Ersoy, "Namını malından, dinini canından, ahiretini dünyasından üstün tutanlar için cenk düğündür… Bazen kazanmanın yolu feda etmekten geçer…" ifadelerini kullanırken, paylaşımın saldırı ile aynı saatlere denk gelmesi 'mesaj verme' olarak yorumlanmıştı.

Editör: Selda Manduz