Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP'nin Meclis Grup Toplantısı'nda CHP'li belediyeleri hedef alarak, "Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan birikmiş borçlarını ödesinler. Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız, kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Erdoğan'a yanıt verdi.

Başarır, şunları kaydetti:

"Büyük mağlubiyeti hazmedemeyen Cumhurbaşkanı, belediyenin borçlarının hepsinin tahsiline başlayacakmış. Sayın Cumhurbaşkanı, sen bu kadar tahsile meraklıydın da bu borçlar 99’dan bugüne kadar geldi. Hala senin döneminden gelen, ertelenen affa uğrayan borçlar var İstanbul’da. Niye bu yetkini kullanmadın da ‘Bugün kullanacağım, İller Bankası’nda keseceğim’ diyorsun? Sen bunu yaparak, Denizli’yi Mersin’i Adana’yı İstanbul’u Ankara’yı Kilis’i Adıyaman’ı cezalandıracaksın. Niye, Beyefendimiz kaybetmiş. Sen bundan sonra da kaybetmeye mecbursun Recep Tayyip Erdoğan. Çünkü sen 85 milyonun cumhurbaşkanı olamadın, olmaya da niyetin yok. Suların musluğunu keseceksin, asfaltın musluğunu keseceksin, hizmet yaptırmayacaksın. Buna izin vermeyiz. O belediyeler, o bütçeyle mahalle mutfaklarını, halk ekmek fabrikalarını, sosyal yardımları yani bütçeyi zaten halka veriyor."

BAHÇELİ'YE TEPKİ

Başarır, Sinan Ateş davasına verdiği şikayet dilekçesiyle 154 siyasetçi, hukukçu ve gazeteciyi hedef alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye "Gazetecilerin herhangi birine, bu süreçte bir zarar gelirse bunun hesabını verebilecek misin? Çünkü sen, onları tarafı olmadığı bir davada dilekçe vererek fişledin, hedef gösterdin. Bu fişlemeyi yapan, gazetecileri hedef gösteren bir siyasi parti liderini kınıyorum ve tüm kamuoyunu buna tepki vermeye davet ediyorum." diye seslendi.

"BU YANLIŞTAN GERİ DÖNÜN"

Başarır, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’ndan geçen hayvanların katledilmesini öngören yasa teklifine dair ise şunları söyledi:

"Bunu Genel Kurul’a getirmeyin. Bunu önümüzdeki yasama döneminde tekrar değerlendirelim. Tüm komisyonlar yazın çalışsın. Daha insancıl, hayvanların yaşam hakkını koruyan, yerel yönetimlerle merkezi yönetimin el ele vereceği ve birlikte yürüteceği aşı ve kısırlaştırma kampanyasını nasıl yapacağımızın sınırlarını çizen bir çalışmayı yapalım.

Toplumu ayrıştırıyorlar, kirli algılarla maalesef ki Meclis’i susturmak istiyorlar. Evet, 4 milyon sokak hayvanının bulunması bir sorun. Ama bunun çözümü toplayarak, katlederek değil; yaşatarak, aşılatarak, kısırlaştırarak yapılabilir. Tamamen sorumluluğu yerel yönetimlere atmaya çalışıyorlar. Tüm bu sıkıntıların çözüm odağı olarak belediyeleri görüyorlar. Hayır, 2004’ten beri oluşturduğunuz kurul, bakanlık, valilik hiçbir şey yapmadı. Müftü, il sağlık müdürlüğü, tarım müdürleri hepsi bu komisyondaydı. Belediyeler hiçbir şey yapmadı. Yıl 2024, 4 milyon hayvan var, belediyeler çözsün. Böyle bir mantık yok. Burada samimiyseniz hep beraber el ele vereceğiz. Bu hayvanları aşılayıp, kısırlaştırıp, doğaya bırakacağız.

Santa Maria Kilisesi saldırısında silah temin eden kişi yakalandı Santa Maria Kilisesi saldırısında silah temin eden kişi yakalandı

AKP, MHP grubu mensuplarına sesleniyorum: Bu yanlıştan dönün. Bu hatayı yapmayın. Bu vahşeti yapmayın. Bu yasa geçse de uygulanamaz. Belediyelerin ne bunu çözecek yeterlilikte bütçesi ne de kadrosu var."

Editör: Selda Manduz