Güncel

Cevheri Güven'e sızıntıdan tutuklanan polisten Süleyman Soylu'ya Sedat Peker ihbarı

Cevheri Güven'e sızıntı davasında tutuklu yargılanan polis memuru Serkan Dinçer'in, sahte hesap kullanarak eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Sedat Peker ihbarı yaptığı ortaya çıktı

Abone Ol

Cevheri Güven'e bilgi sızdırmak suçlamasıyla geçen şubat ayından bu yana tutuklu bulunan polis memuru Serkan Dinçer'in, eski İçişleri Bakanı'na sahte mail adresiyle ihbar mektubu yazdığı ortaya çıktı. Dinçer, Soylu'ya gönderdiği ihbar mailinde kripto para vurgununa adı karışan eski emniyet müdürü Kerim Altıay'ın, Sedat Peker'e bilgi sızdırdığını iddia etti.

Gazete Duvar’dan Can Burslı’nın haberine göre, Ankara’da Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasıyla ilgili gizli tanık Serdar Sertçelik’in ifadelerinin ardından açığa alınıp tutuklanan ve 4 ay sonra tahliye edilen polis şefleri Murat Çelik, Şevket Demircan ve Kerem Gökay Öner hakkında hazırlanan 'FETÖ' iddianamesinin sanıklarından biri de tutuklu polis memuru Serkan Dinçer. Polis şefleri Çelik, Öner ve Demircan'a "örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme, görevi kötüye kullanma, gizliliğin ihlali" suçlamalarıyla açılan davada, Dinçer "FETÖ üyeliği" suçunu işlediği iddiasıyla yargılanıyor.

SAHTE ADRESLE SOYLU'YA İHBAR MEKTUBU

232 sayfalık iddianamenin 210 sayfası, Dinçer'e ayrılmış. Kalan 22 sayfada ise, polis şeflerine yönelik suçlamalar ve tespitler yer alıyor. İddianameye göre, Dinçer'in kullandığı sahte mail adreslerinden biri üzerinden, "Sayın Bakanım" hitabıyla bir e-posta gönderildiği tespit edildi. 17 Ocak 2022'de hazırlanan ihbar e-postasının gönderildiği tarihte halen TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı olan Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı olarak görev yapıyordu.

İHBAR EDİLEN POLİS ŞEFİ KRİPTO VURGUNU İDDİASIYLA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Dinçer, sahte hesapla gönderdiği belirlenen e-postasında, 2021 yılında yayınladığı videolarla gündeme gelen ancak daha sonra sessizliğe bürünen Sedat Peker'e, eski Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Daire Başkan Yardımcısı Kerim Altıay'ın bilgi verdiğini ileri sürüyor. 450 milyon liralık kripto para vurgunu iddiaları nedeniyle gözaltına alınan Altıay, aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu Temsilciler Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Gözaltına alındıktan sonra Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki görevinden istifa eden Altıay, emniyet içinde de pasif göreve çekildi. Altıay daha sonra da emekli edildi.

SEDAT PEKER VE NACİ ZİNDAŞTİ İHBARI

Serkan Dinçer'in ihbar e-postasında sözünü ettiği Altıay'ın aktif görevde olduğu dönemle, Sedat Peker'in videolarını yayınladığı dönem örtüşüyor. Dinçer'in e-postasında şu ifadeler yer alıyor:

"Sayın bakanım Sedat Peker'in gizli bilgileri açıklamaya başladığı tarih ile Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 450 milyon dolarlık dolandırıcılık soruşturmaları aynı tarihlere denk gelmektedir."

Dinçer'in iddiaları arasında, İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti'yle bağlantısı olduğu iddiasıyla soruşturma geçirip ihraç edilen komiser yardımcısı A.I.'nın Kerim Altıay'la akraba olduğu da yer alıyor. İddianamede, Dinçer'in Soylu'ya hitaben yazdığı 17 Ocak 2022 tarihli e-postadaki içeriklerin, 15 Ekim 2023'te Cevheri Güven'in yaptığı YouTube yayınında kullanıldığı tespitine de yer verildi.

İDDİANAMENİN KABUL EDİLDİĞİ GÜN İHRAÇ İMZASI

Serkan Dinçer'in tutuklu yargılandığı davanın sanıklarından Murat Çelik, Kerem Gökay Öner ve Şevket Demircan, aralık ayının başında görevlerine iade edilmişti. İadeden hemen sonra 11 Aralık 2024'te bu kez de sızıntı soruşturması kapsamında ifadeleri alınan polis şefleri hakkında hazırlanan iddianame 2 Ocak'ta kabul edildi. İddianamenin kabul edildiği gün Yerlikaya, Soylu döneminde Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün polis şeflerinden Alp Arslan ve Oben Özay'la ilgili ihraç kararlarını imzaladı.

İddianamede, polis şeflerinden Murat Çelik ile Kerem Gökay Öner'in Bank Asya'da hesaplarının olmadığı, Şevket Demircan'ın ise var olan hesabının 2013'ten bu yana kullanılmadığı tespit edilirken, 'FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki fişlemelerinin yer aldığı 'Garson' adlı gizli tanıktan ele geçirilen listedeki kodlara da yer verildi.

POLİS ŞEFLERİ 'GARSON' LİSTESİNE GÖRE FETÖ KARŞITI

İddianamede 'Garson' listesi olarak bilinen listede Murat Çelik ile Kerem Gökay Öner, kod F5 ve F1 olarak belirtiliyor. F5 ve F1 kodu, 'Garson' listesinde “Farklı hayat görüşünde olan, hayatının hiçbir döneminde FETÖ ile bağlantısı olmamış, FETÖ tarafından zararlı görülen, örgüte zarar verebileceği düşünülen kişileri ifade ettiği" şeklinde yer alıyor.

Şevket Demircan hakkındaki kodun ise E olduğu belirtiliyor. E kodu da 'Garson' listesine göre farklı hayat görüşü olan, işini iyi takip eden ve hayatının hiçbir döneminde 'FETÖ' ile ilgisi olmayan kişileri ifade ediyor.