Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) seçilen Mehmet Ali Budak, 9 Ağustos'ta istifa etti. Budak'ın istifasına dair açıklama yapan DEM Parti, "Taşlıçay halkı, Mehmet Ali Budak’ı ihanetçi ve korkak olarak hatırlayacaktır.

Halkın kendisinden tek beklentisi belediye başkanlığı makamından istifa etmesidir" diye kaydetti. Açıklamada, Budak'ın bir diğer Belediye Eş Başkanı Cemile Duman'ı tehdit ettiği bilgisine de yer verildi.

"EŞ BAŞKAN OLMAMA RAĞMEN BENİ PASİFİZE ETMEYE ÇALIŞIYORDU"

Ölümle tehdit edilen Eş Başkan Cemile Duman, yaşananlara dair konuştu. Duman, Budak’ın mazbata aldıktan sonra partinin ilkelerine ters hareket ettiğini ve “eş başkanlık” sistemini kabul etmediğini aktardı. Duman, 31 Mart seçimlerinden önce Budak’ın eş başkanlık sistemiyle ilgili olumsuz herhangi bir görüş bildirmediğini de belirtti.

268974

"ÖLDÜRÜLMEKLE TEHDİT EDİLDİM"

Duman, eş başkan olmasına rağmen Budak'ın kendisini pasifize etmeye çalıştığını da söyledi. Budak'ın partiyi kullanarak bir yerlere gelmek istediğini söyleyen Duman, şöyle konuştu: “Budak’ın yaptığı pratik, erkek egemen sistemin yansımadır. Budak kadın iradesini ve mücadelesini tanımıyor. Sadece belediyeyi ele geçirmek için bir amaç güdüyor. Budak bana çalışmalarda geri attım attırmaya çalıştı. Buranın aşiret bölgesi olduğunu ve eş başkanlık sisteminin uygun olmadığını söyledi. Kendisi ve ailesi tarafından öldürülmekle tehdit edildim. Ben ise yılmadan, yorulmadan ve korkmadan çalışmalara devam ettim.”

Sıla bebek için evde iki zanlıyla tatbikat yapıldı Sıla bebek için evde iki zanlıyla tatbikat yapıldı

“Budak, halkın yüzüne bakabilecek mi?​” diye soran Duman, kadınların “eş başkanlıktan” vazgeçmeyeceğini vurguladı. Duman, “Cinsiyet eşitliğini sağlamak için kadınlar olarak büyük bedeller ödedik. Bizler, demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmayla yeni bir yaşam kurmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Editör: Selda Manduz