Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu, Anayasa Mahkemesi’nin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği ikinci hak ihlali kararının da Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından tanımamasının ardından yaşanan çatışmaya dair AKP ve Adalet Bakanlığı'nın bir "orta yol formülü" aradığını iddia etti.

Buna göre AKP ve Adalet Bakanlığında konuşulan "formül" de şöyle olacak: TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Yargıtay 3. Ceza Dairesinin Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararı Meclis Genel Kurulunda okuyacak. Milletvekilliği düşen Atalay’ın itirazının ardından Anayasa Mahkemesi yine hak ihlali kararı verecek.

AYM kararının da Meclis’te okunmasının ardından Atalay tahliye edilecek, Meclis’te yemin ederek göreve başlayacak. Bu formüle göre hem Yargıtay hem AYM kararının uygulanması yüksek yargıdaki krizin çözümü olarak değerlendirilecek.

Haberde CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ve o dönem HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun tahliye olmalarına ilişkin sürece de atıf yapıldı.

TUNÇ'TAN AÇIKLAMA: FARKLI FİKİRLER VAR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bugün Ankara Adliyesi Konferans Salonu'nda hâkim ve savcılarla bir araya geldi.

Sinan Ateş davası: Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi Sinan Ateş davası: Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre toplantının çıkışında Tunç, "Can Atalay krizinin ardından AYM'nin yeniden yargılama yetkisinde bir değişiklik olacağı söylendi. Bu konuda bakanlığınızda bir çalışma var mı?" sorusuna "AYM'nin yeniden yargılama yetkisine ilişkin farklı fikirler var. Ancak bu konuda henüz bir çalışma yok" yanıtını verdi.

Editör: Selda Manduz