Beyrut’un güneyinde gece saatlerinde arka arkaya şiddetli patlamalar yaşandı. İsrail Beyrut’un güneyine yönelik saldırılarını sıklaştırırken 23 Eylül’den bu yana yaşanan en şiddetli patlamalardan biri meydana geldi. Art arda yaşanan patlamalar binalarda sarsıntılara sebep oldu.

ABD'nin Axios haber platformunun üç İsrailli yetkiliye dayandırdığı haberinde, saldırının hedefinin öldürülen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın muhtemel halefi Haşim Safiyuddin olduğu iddia edildi. Barak Ravid imzalı haberde, saldırının sonuçlarının henüz bilinmediği ve Lübnan medyasından İsrail'in saldırısının Hasan Nasrallah'ın öldüğü saldırıdan daha büyük olduğu bilgisi aktarıldı. İsrail'den konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Lübnan: İsrail sınır kapısını vurdu, saldırılardan kaçanların kullandığı yol kapandı Lübnan: İsrail sınır kapısını vurdu, saldırılardan kaçanların kullandığı yol kapandı

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada Beyrut'ta 15 ayrı noktaya hava saldırısı düzenlendiği duyurulmuştu.

GÜNEYDE SALDIRILAR SÜRÜYOR: 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Lübnan haber ajansı NNA'nın haberinde, İsrail savaş uçaklarının Nebatiye bölgesindeki Bint Cibeyl'e bağlı Hırbet Silm beldesinde bir evi hedef aldığı belirtildi. Saldırıda 2 Lübnanlının hayatını kaybettiği aktarıldı.

İsrail ordusu Sur kentine bağlı el-Beyada beldesinde Lübnan ordusu karargahı yakınının İsrail ordusu tarafından hedef alınması sebebiyle yaralanmalar yaşandığı da bildirildi. İsrail savaş uçakları Sur'da ez-Zahira ve el-Bostan beldelerini de bombaladı.

EL-MASNA SINIR KAPISINA SALDIRI

İsrail'in bugün sabah saatlerinde ise Lübnan-Suriye sınırındaki El-Masna Sınır Kapısı'na hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Yerel medya kaynaklarından edinilen bilgiye göre, saldırıda, Lübnan'ın başkenti Beyrut ve Suriye'nin başkenti Şam arasındaki yolun da kesintiye uğradığı aktarılırken, ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda bilgiye yer verilmedi.

Editör: Selda Manduz