Güncel

Beşiktaş'taki Vodafone Park Arena saldırısı: Tutuklu sanığa 15 yıla kadar hapis istemi

Abone Ol

İstanbul'da 10 Aralık 2016'da Vodafone Park'ta oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından gerçekleştirilen ve 40'ı emniyet mensubu 47 kişinin hayatını kaybettiği, 243 kişinin de yaralandığı saldırıdan 7 yıl sonra yakalanan sanık Aydın Ekici'nin "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 15 yıla kadar hapsi, diğer suçlardan ise delil yetersizliğinden beraati istendi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Aydın Ekici ile avukatı katıldı.

Mütalaada, saldırıda kullanılan patlayıcıların olaydan yaklaşık 7 ay sonra ele geçirilmesi ve sanığın bu dönemde söz konusu evden taşınmış olması hususları göz önüne alındığında, saldırıya azmettiren, müşterek fail veya yardım eden sıfatıyla iştirak ettiğine dair delil bulunamadığı kaydedildi.

Ekici'nin "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsinin istendiği mütalaada, sanığın diğer suçlardan mahkumiyetine yeterli, kesin ve inandırıcı delilin olmadığından beraatine karar verilmesi talep edildi.

Diyecekleri sorulan sanık, "Hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum. Dosyadaki olaylarla hiçbir alakam yoktur. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık ve avukatına esasa ilişkin mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre verdi.

Kaynak: Hürriyet