Dünya

Beşar Esad : İsrail kalıcı olarak durdurulmalı

Suriye Devlet Başkanı Arap İslam Zirvesinde konuştu. Konuşması sırasında pek çok lider salonu terk etti.

Abone Ol

Suriye Devlet Başkanı Esad, İsrail'in Gazze'ye saldrılarına ilişkin açıklamada bulundu.

Esad, "Gazze hiçbir zaman sorun olmadı. Mesele Filistin'dir ve Gazze, meselenin özünün vücut bulmuş hali ve halkının acılarının apaçık bir ifadesidir. Gazze bir bütünün parçasıdır ve ona yönelik son saldırılar, 75 yıllık Siyonist suçlara dayanan uzun bir bağlamda bir duraklamadır" dedi.

Esad geçici bir çözüm yerine İsrail'in kalıcı olarak durdulması gerektiğini vurguladı.

Esad, 32 yıllık başarısız barış, bunun tek sonucu, varlığın daha saldırgan hale gelmesi ve Filistin'in durumunun daha adaletsiz, baskıcı ve perişan hale gelmesidir. Eğer baskı için gerçek araçlarımız yoksa attığımız hiçbir adımın veya yaptığımız konuşmanın hiçbir anlamı yoktur. Daha fazla Arap uysallığı, bize karşı daha fazla Siyonist vahşet ve katliama eşittir ve devam eden suçlar, Arap ve İslam ülkeleri olarak Filistin meselesiyle ilgili tekrar eden olaylarla parçalı bir şekilde başa çıkma şeklimizden izole edilemez" ifadelerini kullandı.

Arap dünyasına çağrıda bulunan Esad, "Zirvemizdeki acil durum cinayet değil, Siyonizm'in barbarlık konusunda kendine üstünlüğü ve bizi daha önce benzeri görülmemiş sorumluluklarla karşı karşıya bırakmasıdır. Filistinlinin önce bizden mi insani yardıma ihtiyacı var, yoksa kendisine karşı yaklaşan soykırımdan korunmaya mı ihtiyacı var?" açıklamasında bulundu.