İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Befesa Silverment fabrikasında Birleşik Metal-İş üyesi işçiler grevlerinin 5. gününde.

Fernas Madencilik işçilerine jandarma müdahalesi: 5 gözaltı Fernas Madencilik işçilerine jandarma müdahalesi: 5 gözaltı

Düşük ücretlere karşı mücadele eden işçilere Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak ile Dörtyol ve İskenderun ilçe yöneticileri destek ziyaretinde bulundu. Sedat Başkavak, “Bu grev bütün işçi sınıfının grevidir. Befesa, Yolbulan, kilometrelerce uzakta Mersen ve Kristal Yağ patronları işçilerin örgütlü gücünü görecek. Geri adım atmak zorunda kalacaklar” dedi.

“İNSANCA YAŞANACAK BİR ÜCRET İÇİN…”

“Direne direne direnişten zafere”, “Yaşasın onurlu grevimiz”, “Sermayeye boyun eğmeyeceğiz” sloganları atan işçilere seslenen Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak, “5 gündür burada grevdesiniz. Sizin bir bölüğünüz olan işçiler de Gebze Organize Sanayisinde yine Birleşik Metal-İş üyesi işçiler de 102 gündür grevde. İşçi sınıfının haklarını alması, sendikal haklarını kabul ettirmesi, insanca yaşanacak bir ücret, insanca çalışma koşulları için de en önemli silahı. Dolayısıyla da bir tarafta Gebze’de 102 gündür toplu iş sözleşme hakkını kazanmak için grevdeler siz kazandığınız toplu iş sözleşme hakkından insanca yaşanacak bir ücret almak için grevdesiniz” diyerek sözlerine başladı.

“VERGİ YÜKÜ İŞÇİLERİN SIRTINDA”

Yolbulan metaldeki işçilerinin grevini de hatırlatan Başkavak, “İşçi sınıfı haklarını almak için patronlarla karşı karşıya geldiğinde en önemli aracını silahını kullanmak zorunda. Çünkü başka bir çaresi yok” dedi. Yaşam koşullarının günden güne zorlaştığını anlatan Başkavak, aynı zamanda işçilerin sırtındaki vergi yüküne de değindi. Ülkede kamu ihaleleriyle vergi vermeyen şirketleri, sanayi odaları başkanlarını hatırlatan Başkavak, “İşçiler, yoksullar verginin büyüğünü ödüyor. Hizmet kime gidiyor, zenginlere… Aldığımız bütün temel maddelerde vergi öderken, zenginler milyarlarca para kazanıp vergi de ödemeden kasalarını dolduruyor. Bu düzenin devamı için de istedikleri azami kazanç, azami sömürü, asgari gider. Asgari gider içerisinde de işçi giderlerini düşürmek kalıyor” dedi.

268066

“BU GREV TÜM İŞÇİ SINIFININ GREVİDİR”

İnsanca yaşanacak bir ücret için mücadele ettiklerini belirten Başkavak, “Bu mücadele kazanımla sonuçlanırsa bugün grevde olan pek çok fabrika ve bundan sonra greve çıkacak olan işçiler de buradan güç alacak. Buranın kazanımı Türkiye işçi sınıfının kazanımı olacak. Bu mücadeleyi başarıya ulaştırmak hepimizin görevi. Emek Partisi bu grevin başarıya ulaşması için elinden geleni yapar. Emek Partisi şunu bilir, bu grev başarıya ulaşırsa buradaki birçok işçi cesaret alacak. Bu grev sadece sizin değil bütün işçi sınıfının grevidir. Birleşe birleşe kazanacağız. Hem Befesa patronu hem Yolbulan patronu hem kilometrelerce uzakta Mersen patronu hem de Kristal Yağ patronu işçilerin birleşik mücadelesini ve örgütlü gücünü görecek. Geri adım atmak zorunda kalacaklar. Kazanan direnen işçi sınıfı olacak” diye konuştu.

Kaynak: Evrensel

Editör: Selda Manduz