Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak Kürdistan Bölgesi’nde yürüttüğü sınır ötesi operasyonlar devam ederken hayatını kaybeden askerlerin sayısı da artıyor.

Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran'la ilgili 'kan' iddiası: 'Devlet istiyor, gizli' Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran'la ilgili 'kan' iddiası: 'Devlet istiyor, gizli'

Dün Milli Savunma Bakanlığı (MSB), tarafından yapılan açıklamada, "Pençe- Kilit Harekatı" bölgesindeki bir üs bölgesinde çıkan çatışmada 6 askerin yaşamını yitirdiğini, 1 askerin yaralandığını açıklandı ve Irak’ın kuzeyinde 2 günde yaşamını yitiren asker sayısı 12'ye yükseldi.

Süren sınır ötesi operasyonlarla ilgili Emek Partisi (EMEP) İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, açıklamada bulunarak, yaşamını yitiren askerlerin ailelerin acısını paylaştığını belirtti ve başsağlığı dileğinde bulundu. Bayhan, sınır ötesi operasyonların ölüm getirdiğine dikkat çekerek, “Bir an önce sınır ötesi operasyonlar durmalıdır. Kürt sorununun barışçıl, demokratik çözümü için acil adım atılmalıdır” dedi.

"SINIR ÖTESİ OPERASYONLAR BİR AN ÖNCE DURMALI"

Yaşanan çatışmaların ve saldırıların sorumlularına vurgu yapan Bayhan, operasyonların durmasını gerektiğini belirterek, “Bilinmelidir ki, tek adam yönetiminin Kürt sorununun çözümü ve bölge politikasındaki yayılmacı, savaş kışkırtıcısı tutumu bunun baş sorumlusudur. Meclisten geçirilen tezkerelere hayır demeyenler suçludur. Bir an önce sınır ötesi operasyonlar durmalıdır” çağrısı yaptı.

"BARIŞÇIL, DEMOKRATİK ÇÖZÜM İÇİN ACİL ADIM ATILMALI"

Çatışmasızlık ve çözüm için acil çağrıda bulunan Bayhan şöyle konuştu: “Kürt sorununun barışçıl, demokratik çözümü için acil adım atılmalıdır. Bölgede anti emperyalist bir politika izlenmelidir. Bu anlayışla hareket edilmedikçe Kürt sorunu ve bölgesel sorular çözülemez. Sınır ötesi operasyonlar bu ülkenin işçilerine, emekçilerine daha fazla sömürü ve yoksulluk getirmeye devam eder."

Editör: Selda Manduz